Poate vi se pare ciudată ori anormală ideea de a face o friptură doar de dragul unor sandwich-uri. Mie nu, dar admit că nu trebuie să fim cu toții la fel:). O să vă arăt cum puteți face friptura, pe care o puteți mânca apoi cum și când vreți, iar din resturile ei, dacă rămân, puteți face niște sandwich-uri pe care să le puneți cu voi la serviciu ori în ghiozdanul copiilor, să nu mai dea banii pe prostii.
Mai întâi am pus carnea la marinat, într-o pungă. Sigur că înainte de asta am uns-o bine cu o pastă făcută din muștar dijonez, coriandru boabe, fulgi de ardei iute, puțin ulei de măsline, zeamă de lămie, usturoi, sare și zahăr. Am lăsat carnea la marinat peste noapte.
Am pus carnea la fript și am sigilat-o pe toate părțile, în puțin ulei.
Odată sigilate sucurile în interior, am turnat peste carne conținutul unei cutii de roșii pasate, am adăugar un pahar de apă caldă și am pus tigaia în cuptorul încins.
După o oră la 180 de grade Celsius…
După ce s-a răcit friptura, am tăiat-o în felii subțiri. Din 600 de grame de carne poți să faci 9-10 sandwichuri. E ceva.
Am prăjit două felii de pâine, doar pe o parte, să fie și crocante, și pufoase.
Am stropit feliile de pâine cu ulei (pe partea pufoasă) și am pus câteva felii de sfeclă fiartă peste una dintre ele.
Peste sfeclă, castravete și ceapă verde.
Peste toate, felii de friptură.
A doua felie de pâine a fost unsă cu sos din tigaie.
Simplu, nu? Și mult mai sănătos decât un sandwich cu parizer sau salam.
Să fiți sănătoși.
superb.
pe vremea cind mincam carne, senvisurile cu friptura ‘de ieri’ erau una din cele mai mari placeri ale mele. adica pulpa (porc, berbec) la cuptor, impanata cu usturoi, taiata rece felii subtiri, pe piine cu unt. mmmmmm….. dee-licious.
Sa fii sanatos si tu , ca pe noi ne bagi in boale cu imaginile astea :))
mie imi place tre tare sandvis cu paine cu coaja groasa, unt, peste care pun sare grunjoasa si piper, si carne de porc rece… stiu, moartea:))
Buna si „economicoasa”(este mai misto decat succesuri,nu?) idee.Numai ca eu as folosi mai putina carne la un singur sandwich !Este bun ardeiul iute pentru copii? Dar asta cred ca trebuie sa te intreb peste ceva timp cand vei avea postari despre hrana pentru bebe . Ce zici ????Sanatosi sa fiti ca toate vin la timpul lor.
Si mie imi plac sandwichurile din fripturi :) tre sa le notez si pe ale tale.
Asta da un sandwich pe gustul meu :), arata delicios, asa cu multa carne cum imi place mie :D
in 1760 si ceva, John Montagu the 4. Earl of Sandwich, un passionat jucator de carti, a rugat la o partida de Cribbage care a tinut cateva ore, sa i se aduca o felie de friptura intre doua feliie de paine toast. Ceilalti jucatori au vrut atunci si ei o „paine ca si Sandwich” … si asa s-a nascut sandwichul.
Asa ca reteta ta e … back to the roots.
si arata super !
Chiar dacă e cunoscut, ai făcut foarte bine că ai reamintit de senvişul cu friptură. Şi, de fapt, cu orice să fie, chiar şi cu omletă sau cremă de brânză, dar să fie făcute în casă. Trebuie să scăpăm măcar copiii de E-urile din mezeluri.
ce carne ai folosit?
Servus, Gelu! Cotlet de porc, fără os.