Un pui fript și două beri, vă rog

441

Puiul pe sticlă, ah ce amintiri din copilărie! Numai bune de pus lângă acelea cu puiul pe sare (dacă vă amintiți cum era, puteți să scrieți un comentariu pe tema asta). Zilele trecute am făcut un pui pe sticlă, într-un fel pe care nu-l mai experimentasem. Să vă arăt cum:

Am spălat puiul și l-am curățat apoi am presărat peste el sare și piper. L-am lăsat așa cam o oră.

Am umplut puiul cu rozmarin și oregano.

Am turnat peste el o bere albă (putea fi orice fel de bere, eu din asta am luat) și am aruncat peste el câteva cepe verzi tocate și câțiva căței de usturoi zdrobiți. Am apus vasul la rece pentru cinci ore, timp în care am mai rotit puiul de câteva ori.

Între timp, onorata asistență aștepta, plină de speranțe.

În sticla de bere, acum goală, am pus niște apă. Am cocoțat puiul pe ea și l-am pus pe grătar (puteam să-l pun în cuptor dar grătarul meu cu capac funcționează ca un cuptor). Am ținut puiul acolo două ore și jumătate la 180 de grade mai întâi (o oră) și la 160 de grade pentru ultima oră și jumătate.

Din vreme în vreme am stropit puiul cu bere din cealaltă sticlă (aveam două, m-am gândit că una e bună pentru marinare și cealaltă pentru a îmbăia puiul în timpul coacerii).

Am mâncat puiul cu ardei copți, pâine și pastă de ardei iuți.

A fost bun. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Fara discutie esti bun,foarte bun :).Sper sa te vad pe la o emisiune zilnica!Cindva urmaream dimineata emisiunea ta .
    „te urasc”pt ca-mi faci mintea sa o ia razna:)

  2. Excelenta reteta…De stropit mai stropeam si eu cu bere, dar asa nu am folosit in sticla pe care am pus puiul

  3. Nici un comentariu referitor la puiul pe sticla al lui Adi Hadean nu poate fi mai clar ca acesta. (A se vedea balele din coltul gurii catzelandrului :D)

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=269633879818585&set=a.129884183793556.25276.100003159258959&type=1&theater

  4. Cred ca e modul cel mai gustos in care poti gati puiul; am facut si eu dar fara sa-l imbat

  5. Felicitări. Salivez ca si cățelul. Totusi, ai uitat un amanunt esential care a dat savoare produsului finit: proveniența puiului. Din fotografie, după culoare. pare unul care scurma prin ograda după rame.
    Imi plac cateii tai. Nu vrei si un pui de mâță?

  6. ohhh…si inca ce amintiri delicioase!!! Si mama mea obisnuia sa faca pui pe sticla…cred ca este una dintre cele mai bune variante daca vrei sa iti iasa un pui bine rumenit cu piele crocanta … yumm :)

  7. Asezam un pui mai micutz pe o doza de bere, jumatate plin, aruncam si 2-3 catei de ustruoi. Ungem cu cealalta jumatate de bere amestecata cu miere si un strop de sos de soia si putin ketchup. Divin!

  8. Laura Paul Dume says:

    Mda….fara cuvinte!!! Inghitim in sec. Arata delicios!!!

  9. Daca tu ai ales o pulpita eu aleg, intotdeauna, o aripioara. Si pe catelusu ala scump care te urmareste.

  10. Despre cum gătești, superlativele au ajuns deja ceva banal! Dar de ce nu mai spui nimic de Tito? Unde e? Ne e tare dor de el! Ne e la fel de drag ca și minunile din fotografie!

  11. Asa fac si eu puiul de multi ani, doar ca folosesc vin alb demisec si unt. Eu pun sticla intro tava subtire si in ultima ora arunc niste cartofi si morcovi taiati rondele. Iese o minunatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close