Dacă tot sunt în plin sezon, până să ne apucăm de gemul de piersici, le-am mâncat în salată. În multe salate, chiar. Iubesc piersicile și vreau să vă arăt astăzi o rețetă foarte gustoasă și sățioasă, cu iz de vacanță prin Italia. Promit că nu vă va fi foame din nou într-o oră.
Ingrediente:
- 3-4 piersici
- 3-4 roșii mari
- câteva roșii cherry colorate
- 5-6 felii de prosciutto
- o brânză burrata
- 2 linguri de semințe de pin
- frunze de busuioc
- 2 linguri de suc de lămâie
- o lingură de ulei de măsline
- sare și piper
- sirop/concentrat de rodie
Mod de preparare:
Am tăiat piersicile în felii groase și le-am fript puțin în tigaia grill, stropită cu puțin ulei de măsline. Le-am gătit cam două-trei minute și le-am dat deoparte.
Am început să construiesc salata. Am tăiat roșiile felii rotunde și cele cherry în jumătate și le-am amestecat pe platou cu piersicile la grătar, iar apoi am strecurat printre ele bucățele de proscuitto. Am presărat deasupra frunze de busuioc și am așeazat brânza burrata în mijlocul platoului.
Pentru dressing, am amestecat sucul de lămâie cu uleiul de măsline, am condimentat, după gust, cu sare și piper și, cu ajutorul unei lingurițe, am stropit salata cu dressing. Apoi am presărat semințe de pin deasupra și am stropit în zig zag cu concentrat de rodie, dulce acrișor (dacă preferați, se poate înlocui cu oțet balsamic). Foarte delicios și simplu, gata în 10 minute!
Să aveți poftă!
Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!