Pe modelul „e devreme, e târziu” (asta-i dintr-o poezie pe care o știe Maya, nepoata mea), puiul meu de azi e și cajun și jamaican. Datorită condimentării. Oricum, bucătăria cajun (Louisiana) are accente jamaicane serioase, deci faptul că am folosit la condimentarea pulpelor de pui din imaginile de mai jos un amestec de mirodenii în stil cajun și unul în stil jamaican nu-i chiar o aberație. Oricum, aromele din cele două cutiuțe sunt complementare și pământene, chiar pământești și pe alocuri pământoase (no, să vă văd!).
Am presărat condimentele peste pui și am frecat bine carnea. Apoi am stors peste ea puțină zeamă dintr-un grapefruit. Am lăsat carnea în frigider peste noapte. Sfecla din planul doi e fiartă. Peste ea am presărat chimen și puțină sare grunjoasă Am stropit-o ușor cu ulei.
A doua zi, am aprins focul sub grătar. Am pus și sfecla și carnea pe grătarul încins bine. Și am băut un vin cu fratele meu, via skype.
Carnea și sfecla au stat pe grătar 18 minute, timp în care le-am întors de mai multe ori.
Pentru salată am folosit valeriană, roșii cherry, sare, piper, ulei. Și atât.
Am socotit că acidul din roșii e suficient în salată, valeriana fiind delicată.
Hummusul a fost o idee bună pentru completarea garniturii.
Simplu, gustos. Delicios, aș putea spune. Și sănătos.
Sănătoși să fiți și voi.
esti un artist…..ce mai…..
Super! Totul arata foarte bine si m-ai provocat sa-ncerc si eu sfecla la gratar. Exact despre genul asta de condimente vorbeam ieri la subiectul cu marinarea (ca marca)… Felicitari!
Ma cuceresti de fiecare data cu „simplismele” tale delicioase!!!
Eu sunt chiar fan al bucatariei cajun, abia astept sa incerc si reteta aceasta. Arata cel putin delicios!
Chiar ieri am facut rata cu condimente Cajun :). Nice.
Iti urmaresc cu interes postarile si chiar daca sunt mai mult decat incepatoare in ale bucatariei incerc, din cand in cand, sa gatesc preparatele tale. Si tocmai pentru ca sunt novice in acest domeniu incerc sa fiu atenta la „secretele” celor care se pricep. Pana acum invatasem, printre altele, sa nu intorc carnea de mai multe ori ci sa o prajesc/grataresc/coc o singura data pe fiecare parte. Sa inteleg ca nu e o regula?
Depinde de carne:). Si de zona corpuluidin care provinw.
Multumesc. E clar, mai am de aprofundat :)
Personal imi place f mult paharul de vin baut cu fratele! Printre atatea cratite, gratare, munca, blog, gasesti timp si pentru cei dragi!!! Sincer! Esti de admirat.
Foarte fain si plin de arome puiul asta cajuno – jamaican!
Daca imi permiti, rosiile din poza ta, aici sunt cunoscute sub denumirea de „datterino” (dattero=curmala), pentru ca sunt mai lunguiete si mai dulci si e alt soi fata de cherry. Da’ tot rosie e :)!
Numai bine!
Arata foarte bine! De unde putem cumpara condimentele? Merci!
din selgros sau auchan