Antricot de vită la tigaie

1.8K

Vecinul Emil a pus câteva antricoate de vită în saramură lejeră (adică fără multă sare), pentru 2-3 zile. Pe ultimul l-am fript împreună, în tigaia din fontă. Pentru a încheia în trombă povestea acestei bucăți de carne cu os, am folosit cuptorul încins la maximum (25o de grade Celsius poate cuptorul meu electric), încălzit de sus, cu grătarul incandescent. De restu’ piper zdrobit, o lingură de unt, trei linguri de cognac.

Am încins tigaia cu o linguriță de ulei de măsline. Am fript carnea 3 minute pe o parte, trei pe cealaltă. Între timp am pornit cuptorul, să se încingă bine.

antricot (2)Am scos carnea din tigaie și am pus cognacul în locul ei.

antricot (4)Am pus untul în tigaie și l-am plimbat până s-a topit.

antricot (6)Am tăiat carnea în felii groase de un centimetru și jumătate, lăsând n capăt atașat de os. Am pus-o în sosul din tigaie și am pus tigaia în cuptor.

antricot (8)După trei minute în cuptor, carnea a fost bine făcută dar bună, ușor de mestecat.

antricot (11)Sosul, o bucurie. „Buruienile”, în loc de garnitură. Mai facem. Să fiți sănătoși.

antricot (12)

Join the Conversation

  1. Cum alegi carnea de vita sa nu fie tare? Am vazut ca este Black Angus prin supermarketuri, stii daca e buna?

    1. Adi Hădean Author says:

      rasa nu garantează calitatea carcasei, hrănirea și creșterea sunt definitorii, maturarea la fel. important e ca bucata de carne pentru steak să aibă cât mai multe filamente fine de grăsime în fibră, asta-i va asigura suculența.

  2. Adi, imi poti spune in ce consta exact acea saramura legera a vecinului tau Emil. Te rog s-o scuzi pe una ca mine fara prea mult talent in bucatarie. Multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      apă cu sare:)

  3. madalina mihai says:

    Deci in total, carnea a stat la foc doar 9 minute, si a fost gata? (6 tigaie, 3 cuptor)?

    1. Adi Hădean Author says:

      da.

  4. adi,reteta asta se aplica si la carnea de vita romineasca? stii ca am facut rost de o bucata de tauras,l-am gatit dupa o reteta asemanatoare si a fost talpa. m-am enervat,am luat din kaufland o bucata de citlet argentinian si a fost super

    1. Adi Hădean Author says:

      cu vita românească e cam cum ți-e norocul, din păcate. din fericire, sunt oameni care încearcă să schimbe lucrurile. mai avem puțin. ps: vita folosită e românească.

  5. Ador vita, dar nu prea gasesc vita buna prin macelarii :(

  6. Domnu Adi, am facut cum ai descris (simplificând pe ici pe colo – adica n-am pus coniac ca s-a terminat pâna s-a prajit carnea :) si nici nu am tinut-o la saramura lejera).
    A iesit o minunatie. A, carnea era cumparata din hypermarket, româneasca nu argentiniana.

  7. Chef, intervin pe o postare mai veche pt ca aici am regasit specificatii in reteta data de Dvs, si ma refer la: tigaie fonta, cuptor electric.o rugaminte pe care as dori sa vi-o adresez: in dorinta de a-mi re-utila bucataria cu scule cu adevarat bune (tigai,ceramice,cutite..etc)nu reusesc insa sa discern ofertele cu adevarat de calitate. ati putea sa adaugati in retetele Dvs recomandarea? adica tigaie fonta, vas roman, tigaie aluminiu fund triplu, etc…poate si poza. ne-ar ajuta (sunt convinsa ca nu doar pe mine) sa achizitionam calitate, nu reclama.
    Multumesc, respect (pt multe).

  8. Si cuptorul cum sa fie setat la ce temperatura ??? si de unde sa bata caldura sus jos ambele???

    1. In primul paragraf OP zice ”…am folosit cuptorul încins la maximum (250 de grade Celsius poate cuptorul meu electric), încălzit de sus, cu grătarul incandescent…” si tu intrebi la cate grade si de unde sa bata caldura? Stii vorba aia a lui Adi Despot…? 250 de sus…
      On topic… iti multumesc Adi pentru toate retetele si ideile, o adevarata sursa de insipiratie spre relaxare!

  9. DIANA HALANGESCU says:

    Buna,
    Am citit reteta azi intr-o mica pauza la servici deoarece aveam un antricot de vita cumparat aseara si nu stiam cum sa-l gatesc ca sa nu dureze mult. Am respectat tot ce am putut din descrierea retetei, partea cu prajitul 3 minute pe a doua parte nu a prea mers deoarece a inceput sa lase apa si nu s-a evaporat asa repede desi focul era destul de tare. A iesit super ok, cuptorul meu merge pana la 300 grade dar rar este nevoie sa trec de 220. Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close