Masa mea preferată din zi este cina. Și asta pentru că micul dejun nu prea există, din păcate, prânzul este undeva pe la birou, iar cina ne cam strânge pe toți la masă, ceea ce mă bucură de fiecare dată. La fel de mult m-a bucurat și tema acestei săptămâni, care ne trimite fix unde îmi place mie, la pregătirea cinei pentru familie.
Recunosc, nu obișnuiesc să număr caloriile la fiecare masă, însă la pregătirea cinei avem grijă să nu punem un porc pe masă, ci să mâncăm ceva mai ușor, să ne tihnească, așa, ca după o zi de muncă.
Săptămâna aceasta am ales să gătesc un piept de pui întreg, gătit încet în cidru și mirodenii. Nu are nevoie de prea multă migală și este gata repejor.
Am luat un piept de pui întreg, l-am dezosat, curățat și l-am încins puțin în tigaia cu o lingură de ulei. Mai puțin de un minut pe fiecare parte, cât să capete puțină culoare.
După ce l-am fript puțin, l-am băgat într-o marinadă făcută dintr-un cățel de usturoi zdrobit, puțină boia iute, sare, piper proaspăt râșnit și niște cimbru uscat.
L-am ținut câteva minute, după care l-am așezat în tava pentru cuptor, peste care am venit cu un pahar de cidru de mere.
L-am dat în cuptor, la aproximativ 150 de grade, pentru cam 30-40 de minute.
Între timp, am pregătit un piure de ciuperci cu muștar dijon – o combinație care de mult îmi făcea cu ochiul, însă nu am încercat-o.
Am luat 300 de grame de ciuperci, le-am feliat subțire și le-am călit în 50 de grame de unt. Am pus sare, 3 linguri de suc de lămâie și jumătate de ceașcă de apă. Am pus capacul și am lăsat la înăbușit pentru 12-15 minute.
Am transferat ciupercile într-un bol și le-am făcut piure cu blender-ul, apoi am adăugat o lingură de smântână fermentată și 2 lingurițe de muștar dijon. Am mai potrivit de sare și piper.
Când puiul a fost aproape gata, am curățat 3-4 morcovi mici, fragezi, abia luați din piață, și i-am pus pe hârtie de copt în cuptor, cu puțină sare, pentru 10 minute. Au ieșit foarte buni: nici prea moi, nici crocanți.
După ce-am copt puiul, l-am lăsat 5 minute, apoi l-am feliat.
A ieșit foarte suculent și aromat, nu l-am acoperit, s-au păstrat aromele din marinadă și nu s-a uscat deloc.
Text&Foto: Aura Crăciun
Bake-Up Artist
*Vasele folosite de Aura Crăciun fac parte din gama Casual Cook, disponibile în Auchan și pe eMAG.
Cu adevărat o bunătate și se și face ușor! Mulțumesc pentru rețetă!
Cu mare drag! :)
Nu stiam ca se poate folosii cidru de mere, sper ca si gustul sa fie ca aceste imagini delicioase.
Da, este aromat si super suculent. :)
Buna seara,
Nu prea stiu cum sa incep, asa ca am sa scriu exact ceea ce gandesc. Ma refer la reteta de mai sus.
Cu toate ca in bucatarie am doua maini „pe stanga”, dupa ce am citit reteta am zis ca trebuie sa fac. Ceea ce am si facut. Incetisor asa, ardeleneste, am urmat instructiunile intocmai. Rezultatul… EXCEPTIONAL.
Nu stiu cum sa ii multumesc lui Adi Hadean pentru aceasta reteta, dar sper ca randurile de mai sus si un simplu „multumesc” sa imi fie de ajutor.
O seara buna.
@Adrian. E foarte simplu. Multumeste-i Aurei Craciun, intrucat este reteta ei :-)
Mulțumesc pentru rețetă, îmi place foarte mult! :) Cu siguranta o voi incerca curand. Cu plăcere.
Doamna Aura Craciun, va multumesc pentru reteta si imi cer scuze pentru intarzierea acestui mesaj. Astept cu interes retete simple, pentru dibacia mea, si cel putin la fel de gustoase.
Buna! Imi poti spune, te rog, ce mustar Dijon folosesti si de unde il cumperi? Multumesc!
„marinadă făcută dintr-un cățel de usturoi zdrobit, puțină boia iute, sare, piper proaspăt râșnit și niște cimbru uscat.”
Doar atat ? „marinada”. Nici un pic de ulei sau zeama de lamaie, iaurt?