Pulpe de pui cu fructe deshidratate – pentru gurmanzi și nu numai

868

Pulpe de pui cu fructe deshidratate – pe cât sună de simplu, pe atât de gustos e preparatul. Nu-i ușor să fii gurmand, mai ales când ai o afinitate și apreciezi mâncarea făcută cu gust, și la propriu și la figurat.

Oricine poate să mănânce în cantități industriale, dar dacă faci asta doar de dragul de a mesteca și atât, înseamnă că încă n-ai avut în față acea farfurie a cărei gust să-ți rămână întipărit în minte. Sper că ești conștient că nu trebuie să fie neapărat caviar, pe acea farfurie ca să-ți stimuleze simțurile la modul la care ar trebui să o facă orice mâncare bună.

Dacă ai avut răbdare să citești până aici, înseamnă că ți-am trezit o curiozitate, și nu pot decât să mă bucur. Drept urmare, voi împărtăși cu tine această rețetă, aparent simplă și la îndemâna oricui, căci despre asta ar trebuie să fie vorba când gătim acasă.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu fructe deshidratate (pentru 2 persoane):

  • 2 pulpe de pui
  • 100 gr caise deshidratate
  • 100 gr prune deshidratate
  • 50 gr mere deshidratate
  • 75 ml oțet balsamic
  • 50 ml ulei de măsline
  • Sucul de la 2 clementine
  • 2 buc întregi de usturoi 
  • 2 morcovi
  • Sare și piper
  • Rozmarin și oregano
  • 2 linguri zahăr brun
  • 100 gr couscous  + apă 
Ingrediente pulpe

Pentru început am pornit cuptorul, la 180 de grade.

Apoi am spălat pulpele și le-am curățat, după care le-am șters de apă cu un șervet de bucătărie.

Apoi am trecut la marinată, pentru care am amestecat oțetul balsamic, uleiul de măsline, sucul de la clementine, sare, piper și oregano.

Sos pulpe de pui

Am luat un vas, în care am pus pulpele, usturoiul, căruia i-am tăiat capătul, precum și fructele deshidratate și crenguțele de rozmarin. După ce le-am așezat în vas, am turnat marinata peste ele. Am lăsat vasul la frigider pentru cel puțin o oră, cât să pătrundă aromele.

Pulpe de pui aromate

Detalii finale pentru aromă

După ce s-a scurt timpul,  le-am mutat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, am pus morcovii curățați și tăiați rondele, am turnat peste ele marinata rămasă, o jumătate de pahar de apă, iar în final am presărat peste tot zahărul brun.

Ingrediente

Înainte de a băga tava la cuptor, am acoperit-o cu folie de aluminiu. Am lăsat totul la cuptor cam o ora, apoi am scos folia, am mărit căldura la 200 de grade și am mai lăsat totul la foc iute 10-15 minute, până crusta a devenit aurie.

Între timp am pregătit couscous-ul astfel, am pus la fiert 200 ml apă, pe care apoi am pus-o peste 100 gr couscous și am așteptat ca acesta să absoarbă apa. Apoi l-am sărat, piperat și stropit cu puțin ulei de măsline.

Cina noastră a fost gata fără prea multe bătăi de cap, doar cu puțină răbdare. Gustul dulce dat de fructele deshidratate, în combinație cu aroma acrișoară a marinatei a fost un real succes. Așa că vă invit să încercați rețeta, fără ezitare.

Fotografie finală

S-aveți poftă!

Larisa

Alte rețete cu pulpe de pui puteți găsi aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close