Rețeta de astăzi este despre comfort food. Ce înseamna de fapt comfort food? În mare, este oarecum un fel de mâncare care îți oferă o stare de bine, o consolare, ceva care îți aduce aminte de copilărie sau de mâncarea făcută în casă. Poate fi ceva dulce, sau ceva bogat în carbohidrați, cert este că această mâncare ajunge și la creier, la partea care se ocupă de stări și emoții, de aceea te ajută atunci când nu ești într-o stare bună. Rețeta la care m-am gândit pentru astăzi este supă Lasagna deoarece cred că întrunește toate criteriile de a putea fi denumită comfort food. Este un preparat care se servește fierbinte, bogat în carbohidrați iar combinația de gusturi este una care cu siguranță îți va bucura papilele gustative și creierul bineînțeles.
Este o rețetă simplă, care se prepară foarte rapid și cu puține ingrediente la îndemână și trebuie încercată măcar o dată.
Ingrediente Supă Lasagna:
- 250 grame carne tocata mânzat / vită
- 1 ceapă
- Jumătate tijă apio
- 1 morcov
- 20 ml vin
- 4-5 grăunți usturoi
- 1 linguriță bulion/pastă de tomate
- Ulei de măsline
- Busuioc
- Oregano
- 350 grame roșii pasate
- 350 ml apă/supă de pui/ supă de vită/supă de legume
- 100 grame roșii cuburi
- 50 mll smânână lichidă
- 4-5 foi lasagna
- Ricotta pentru servire
Mod de preparare Supă Lasagna:
Pentru început am pregătit legumele. Am tocat mărunt ceapa și tija de apio, iar morcovul și usturoiul le-am dat pe răzătoarea mică.
Într-o cratiță am pus un pic de ulei de măsline la încins și am pus carnea la rumenit pentru 5-6 minute, timp în care am amestecat din când în când. Apoi am adăugat ceapa, morcovul și țelina apio, pe care le-am lăsat la înăbușit câteva minute.
După ce s-au înmuiat legumele, am adăugat sare, piper și usturoiul. Am amestecat 30 de secunde, apoi am pus și vinul și am mai lăsat un minut la gătit.
După a urmat rândul bulionului. L-am pus și pe el în cratiță, alături de o linguriță de oregano uscat. Le-am lăsat și pe ele un minut să-și împrăștie gusturile apoi am pus roșiile pasate, supa/apa și roșiile cuburi, pe care le-am lăsat la fiert cam 20-25 minute. Am tocat și câteva frunze de busuioc proaspăt cu care am asezonat supa, și am mai adăugat și niște sare, deoarece nu era suficientă.
Dupa cele 25 de minute am rupt cele 5 foi de lasagna în bucăți medii și le-am pus peste supă. Am adăugat și smântâna lichidă, și le-am lăsat să mai fiarbă, cu capacul,la foc mediu, cam 15 minute, doar până ce pastele s-au fiert.
După ce s-a fiert supa, am oprit focul, și am mai lăsat-o acoperită 15 minute înainte de servire.
Mod de servire Supă Lasagna:
După preferințe bineînțeles, sunt mai multe modalități de a servi această supă. Eu am servit-o cu ricotta, mi se pare ca îi oferă un gust deosebit si o texură diferită. Și bineînțeles cu muuuult busuioc proaspăt tocat.
Se poate servi desigur cu mozzarella rasă și/sau parmezan.
Foarte gustos, îmi place să gătesc această supă cu condimente