Sunt una dintre acele persoane care mănâncă vinetele gătite în orice mod, atât de mult îmi plac!
Sub formă de cordon bleu nu le făcusem niciodată până să mă mut în Italia, unde am văzut această rețetă la o emisiune culinară.
Am mai schimbat-o puțin și am adaptat-o după gustul meu, iar azi vreau să vă împărtășesc varianta mea. Sper să o încercați și voi, nu o să vă pară rău. ☺️
Aceste vinete sunt gustări ideale pentru când doriți să pregătiți ceva bun și rapid totodată.
Iată ingredientele de care am avut nevoie pentru a pregăti cordon bleu din vinete
- o vânătă mai mare
- 250 gr de porchetta afumată (specialitate italiană din carne de porc cu ierburi aromate)
- 250 gr de cașcaval afumat
- 50 gr de parmezan ras
- 4-5 ouă
- 2-3 căței de usturoi
- câteva fire de pătrunjel proaspăt
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui
Cordon bleu din vinete – mod de preparare
Într-un bol am pus apă și două linguri de bicarbonat de sodiu, după care am pus vânăta înăuntru și am lăsat-o pentru aproximativ 15 minute.
Prin acest procedeu am vrut să elimin substanțele toxice, mai ales că eu am folosit vânăta cu tot cu coajă.
După cele 15 minute am clătit-o foarte bine sub jet de apă, apoi am tăiat-o în felii de dimensiuni egale.
Pe un tocător am aşezat feliile de: porchetta afumată, vinete și cașcaval afumat.
Următorul pas a fost ca într-un bol să bat ouăle foarte bine, după care am adăugat: usturoi dat prin răzătoarea mică, pătrunjel proaspăt tăiat mărunt, parmezan ras, sare și piper.
Am omogenizat compoziția, după care am mai pregătit şi două farfurii adânci în care am pus făină, respectiv pesmet.
Cordon bleu din vinete – asamblare
Am luat o felie de vânătă pe care am condimentat-o cu sare și piper, după care am pus porchetta afumată, cașcavalul afumat și deasupra încă o felie de vânătă.
Am format astfel ca un fel de sandviş din vinete.
Am luat acest sandviş și l-am dat prin făină, apoi prin compoziția cu ouă, iar la final prin pesmet.
Menționez faptul că puteți umple vinetele cu orice șuncă doriți, însă ca brânzeturi nu vă recomand să folosiți mozzarella sau oricare altă brânză care are o textură apoasă.
Așa arată cordonul bleu înainte de prăjire.
Am prăjit bucățile de cordon bleu în ulei încins, pe fiecare parte, până când s-au rumenit frumos.
După aceea le-am scos pe un prosop absorbant de hârtie, pentru a înlătura surplusul de ulei.
Eu le prefer prăjite, însă dacă doriți le puteți pregăti și în cuptor.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline așezați bucățile de cordon bleu.
Deasupra acestora mai puneți puțin ulei de măsline, după care le introduceți în cuptorul preîncălzit.
După aproximativ 10-12 minute le întoarceți pe partea cealaltă și continuați să le coaceți în cuptor tot pentru același număr de minute.
Astfel vor fi crocante și aurii la exterior, cu cașcavalul topit în interior.
Cum am servit bucățile de cordon bleu?
Le-am servit cu pâine proaspătă și cu felii de roșie peste care am pus sare și oregano.
Sunt nemaipomenit de gustoase și se pot servi atât calde, cât și reci.
Le puteți mânca acasă, la serviciu sau le puteți lua cu voi la pachet în cazul în care aveți de făcut un drum mai lung, fiind o alternativă ideală pentru clasicele sandvişuri.
Oricare ar fi varianta, trebuie să le încercați și voi. ☺️
Ne regăsim și săptămâna viitoare, tot aici, cu alte bunătăți.
Cu drag,
Și pentru că știu că vă plac mult rețetele cu vinete, găsiți altele și aici.