Double mousse Verona

186

Lucia Verona is a very dear lady to me, a lady who has not only been good to me, but who writes books that I read with such ease that it makes be believe I’m smart. Actually, she writes to my understanding. These day, for instance, I’m reading “Labirint obligatoriu”. I invite you to look for the book and read it. But I don’t want to discuss the book, as I’m no literary critic and apart from telling you I enjoyed the book, I don’t want to say and mind my own business at the same time. The reason why I mention Lucia today is because she participated to my contest with food photos and she got a prize, a recipe named after her, inspired by her culinary preferences. Chocolate and strawberries in the same photo? Yes, it’s possible. Here’s how the Verona double mousse was created:
There are no coincidences in the Universe. I didn’t know what the chocolate bar package mentioned when I bought them, as I chose them by the “this has the highest percentage of cocoa” criterion.

double mousse verona 01

Freckled strawberry, with a tiny green hat… Well, I used about six-seven of these.

double mousse verona 02I felt that this dessert needs a base. I chose a very simple one: simple crackers which I crushed into crumbs.

double mousse verona 03

I mixed the crackers with cream (two tablespoons of cream for four tablespoons of crushed crackers) and I obtained a sort of consistent but soft, not too fine (there were chunks of crackers left) dough. I put the base on a plate, with the help of a pastry form.
double mousse verona 04

I melted the chocolate using a bain marie and I mixed it with two tablespoons of cream.

double mousse verona 05

I whipped some cream (about two full cups) and I mixed half of it with the chocolate, which I chilled in the meantime.

double mousse verona 08

I blended the strawberries with two tablespoons of sugar.

double mousse verona 06

I mixed them with the rest of the whipped cream.
double mousse verona 07

By using the same pastry form, I placed the chocolate mousse and the strawberry mousse over the cracker base. If you want to make things easier, leave the mousses in the fridge for half an hour.

double mousse verona 09

Lucia, I hope you like this. Click on the photo to enlarge :-).

double mousse verona 10Verona double mousse, darlings.

double mousse verona 11Stay healthy.
double mousse verona 12

 

Special thanks to
Oana Bodnariuc, Authorized Translator
oana.bodnariuc@gmail.com
facebook.com/oana.bodnariuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Double mousse Verona

0

Lucia Verona e o doamnă care mi-e dragă, o doamnă care a fost și este bună cu mine și pe lângă toate astea scrie niște cărți pe care le citesc cu o ușurință care mă face să cred că-s deștept. De fapt ea le scrie pe înțelesul meu. Zilele astea, de exemplu, citesc Labirint obligatoriu. Vă poftesc să căutați cartea și să o citiți. Dar nu despre carte vreau să vă vorbesc, nu-s critic literar și în afară de a vă spune că-mi place nu știu ce să spun fără să pară că mă bag unde nu-mi fierbe oala. Motivul pentru care o pomenesc pe Lucia azi e acela că a participat la jocul meu cu poze cu mâncare și a obținut un premiu, o rețetă care să-i poarte numele, insiprată din plăcerile ei culinare. Ciocolată și căpșuni în aceeași poză? Da, se poate. Iată cum a apărut Double mousse Verona:

Nu există întâmplări în Univers. Nu știam ce scrie pe tabletele de ciocolată atunci când le-am luat din magazin, fiind alese după criteriul „asta are cel mai mare procent de cacao”.

double mousse verona 01O căpșună cu pistrui, și cu fes micuț, verzui…ei bine, eu am folosit cam șase-șapte.

double mousse verona 02Am simțit că desertul acesta are nevoie de o bază. Am ales una simplă de tot: biscuiți din cei mai simpli, pe care i-am zdrobit bine.

double mousse verona 03

Am amestecat biscuiții cu smântână dulce (două linguri de smântână la patru linguri de biscuiți zdrobiți) și am obținut un soi de aluat consistent dar moale, nu foarte fin (au rămas în el bucățele de biscuite). Am pus baza pe o farfurie, cu ajutorul unei forme pentru patiserie.

double mousse verona 04

Am topit ciocolata la baie de aburi și am amestecat-o cu două linguri de smântână dulce.

double mousse verona 05

Am bătut niște frișcă (cam două căni pline) și am amestecat jumătate din ea cu ciocolata, răcită între timp.

double mousse verona 08

Am mixat căpșunele cu două linguri de zahăr.

double mousse verona 06

Le-am amestecat cu restul de frișcă.

double mousse verona 07

Folosindu-mă de aceeași formă am așezat spuma de ciocolată și spuma de căpșuni peste baza din biscuiți. Dacă vreți să vă fie mai ușor, lăsați spumele în frigider o jumătate de oră.

double mousse verona 09Lucia, sper să-ți placă. Click pe poze pentru mărire :-).

double mousse verona 10Double mousse Verona, dragii mei.

double mousse verona 11

Să fiți sănătoși.

double mousse verona 12

Join the Conversation

  1. Oau, cred ca e super buna. Ce o sa bucure Lucia, abia astept sa mananc minunatia

  2. Delicios :) Cred ca si noi – cei cu timpul foarte limitat – vom reusi sa-l pregatim…
    Bravo, Adi :)

  3. ah, ce minunatie, Adi!

  4. Uau! Ce surpriză dulce :) Excepţională reţeta, dragă Adi, sunt foarte mîndră că mi-ai dedicat-o şi abia aştept s-o pregătesc – cred că duminica viitoare. Îţi mulţumesc mult de tot.

  5. lucia, cu drag:-)
    Eniko, Zazuza, codeus, bună să fă fie dimineața.

  6. Am cumparat si eu ciocolata de asta…Pe a mea scria „iubire”. :) Si daaa…iubesc ciocolata si iubesc si trufele tale cremoase pe care le-am preparat cu ea. ;)

  7. Elena, mulțumesc
    Miha, am văzut trufele, felicitări și mulțumesc pentru că m-ai pomenit:-). Am văzut că ai trecut la timp de preparare peste 120 de minute. mie mi-au iesit putin mai repede (cam 15 minute prepararea si 35-40 de minute răcirea). Să încerci si desertul acesta, cred că o să-ți placă:-).

  8. În 10 minute merg în pauza de masă şi aş da oricât ca la final undeva în frigiderul firmei să stea ascuns double mousse Verona:X Doar pentru mine! nu ai cum să nu fii egoist când e vorba de aşa o minunăţie de desert:) Să fii sănătos Adi!
    Offtopic- pozele de pe Facebook cu goldenul tău sunt demenţiale:D

  9. AlexT, mulțumesc:-)

  10. doamne cat de bine poate sa arate!fata cuvinte!

  11. Cand vine sotul acasa,un double mousse il asteapta!:)

  12. Recomand la toti!
    Eu numai lam vazut si l-am pregatit prietenei mele..no coment”Ia placut”
    dar ei rar sa se intimple sa ii placa ceva.

  13. AAAAAA ce bine arata! Cred ca e si ft ft bun. Pacat ca fac alergie de la capsuni. :( Dar de careva ori pe an ma sacrific si tot pap. :D

  14. Paula poti încerca să folosesti in loc fructe de pădure:-)
    Sergiu, bravo!

  15. Cam fac alergie la toate fructele care au samburi mici: mure, fragute, zmerura :-s

  16. Paula, merișoare, coacăze? :-)

  17. ce ne-am face noi fara surprizele tale dulci?
    exceptionala reteta.
    p.s. faci ce faci si ne bagi in maaaaaaare pacat.
    :)

  18. Inah, pot să vă și spovedesc dacă trebuie:-)

  19. Buna seara Adi,
    Vreau sa fac desertul asta pentru iubita mea de ziua ei.. Eu zic ca e un cadou bun tinand cont ca nu am gatit veci desert. Zi-mi te rog cam care e diametrul la forma de prajituri, ca sa potriveasca cu cantitatile explicate (sau este o forma standard). Ca la mine aici ii buba…ori sunt prea multe ingredientele, ori e prea mica tigaia =))

    1. Andrub, nu are importanta care-i diametrul desertului, tu fa compozitia si o imparti in functie de forma pe care o ai la indemana :-)

  20. Da, si mi-a mai venit o idee scriind ultimul comentariu. Poate imi recomanda doamna Lucia Verona o carte de-a dansei pentru un cadou langa acest desert:P

  21. @andrub, îţi recomand romanul „Labirint obligatoriu”, apărut de curînd la editura Tritonic. Îl găseşti în librării sau îl poţi comanda de la Tritonic. Cel mai simplu este să mergi pe blogul meu şi să dai click pe copertă.

  22. Super desert, de nota 20

  23. felicitari.. ce ma bucur cand vad ca mai exista oameni care au si alte interese in afara de tv, mica barfa, rautati, etc….

  24. Super desertul, vreau sa il pregatesc pt iubitul meu asa intre sarbatori pt ca sarbatorim 2 ani de relatie problema e ca nu sunt deloc buna la gatit decat daca am exact de urmarit reteta. Asta pare usor dar totusi imi tebuie cantitatile cata ciocolata si cati biscuiti :D. Merci mult, Sarbatori fericite!!

  25. tocmai te-am descoperit via „ce se intampla doctore” si imi place de numa’ ce am gasit pe aici… :) in special reteta asta… doar o intrebare… cata ciocolata la cele 2 linguri de smantana dulce? poate mi-a scapat mie dar nu vad niciunde cantitatea ciocolatei… please let me know! in rest toate cele bune si sper sa descopar retete faine in continuare p-aci :)

    1. adihadean Author says:

      danna, câtă îți place (o tabletă de ciocolată obișnuită dar poți să folosești și mai multă).

  26. tocmai am terminat si arata de milioane… de gust ce sa mai zic :)
    cu multumire din arad :)

  27. Buna ziua si felicitari pentru tot ceea ce faceti!
    Desertul arata foarte bine si cu siguranta este foarte gustos.
    As dori sa va intreb, daca acest mousse de ciocolata poate fi folosit ca si crema pentru tort…..daca sta mai mult in frigider (peste noapte) nu se intareste prea tare?
    Va multumesc foarte mult si mult succes in tot ceea ce faceti!
    Sa aveti o zi placuta in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close