Continuă mica noastră aventură alimentară (adică ne-am impus ca în primele două zile ale săptămânii să nu mâncăm carne), ciar cu succes. După trei zile în care am stat pe lângă ceaun, grătar și disc (am făcut zacuscă pe Valea Doftanei și pe lângă zacuscă au „picat” diverse tocăni și grătare despre care nu voi vorbi mai mult), lipsa cărnii din meniu e o binecuvântare pentru digestie. Propunerea mea de azi pentru voi e cu ciuperci și gnocchi. Gălbiori am găsit la magazin (cam scumpi, e drept), gnocchi tot acolo.
Am spălat ciupercile și le-am curățat de multele impurități.
Am tocat o ceapă pe care am pus-o pe foc într-o tigaie, cu puțin ulei.
Am pus ciupercile peste ceapa înmuiată deja și am adăugat un vârf de linguriță de boia dulce.
Am mai pus în tigaie un ardei gras tocat.
Am adăugat câteva grăunțe de sare.
Am aromat mâncarea cu pătrunjel și busuioc.
Zece minute au stat gălbiorii pe foc înainte de a socoti că-s aproape gata. Am deșertat într-un bol conținutul unei cutii de mascarpone (250 de grame la o jumătate de kilogram de gălbiori). Am lungit brânza cu apă rece apoi i-am crescut temperatura punând în ea tocană de gălbiori
Am turnat brânza diluată peste găbiori și am redus focul.
Am pus pastele fierte în apă cu sare peste gălbiori. Am stins focul.
Sigur n-a fost rea mancarea! si mie imi place sa pun in tocanite mascarpone sau ricotta, le da un gust aparte.
Executat, placut. Merge divin cu niste carnita de pui :D
I’ve not found much use for chanterelle mushrooms or gnocchi. I know this sounds sacrilegious. However, I think I may give your recipe a try. Fall has come early here in New Hampshire and I hope to surprise my wife with a new dish for the fall.
Bafta!
Mac
merită o încercare:)
Am făcut si eu o mâncare de gălbiori. Arăta foarte bine când am luat-o de pe foc. Când am gustat-o însă, gălbiorii erau foooarte amari. Care să fi fost cauza ?
Cu stimă, M. Farcas
Ati folosit galbiori congelati?
Azi am facut reteta asta. Nu am avut ardei si a iesit buna, dar putin fada. Am adaugat pasta de guias dulce, lemongrass și usturoi …. Mai studiez, revin.
Am făcut azi reteta, insa nu am avut ardei. Am pus usturoi, lemongrass si brânză gorgonzolla ca sa compensez, insa tot a ieșit fadă. Gălbiorii luați din piața cu 25 de lei kg nu au fost amărui, însă ceva trebuia să âi mai pun să capete aromă, nu știu ce. În rest tot, mascarpone, patrunjel, busuioc …