Sandwich cu pește afumat

747

Am făcut zilele trecute un sandwich care s-a bucurat de succes, poate pentru că a fost ușor. Poate și pentru că avea pește între ingrediente, un pește numit „butterfish”, untos, așa cum îi spune și numele în limba engleză – pe cel în limba română nu l-am descoperit încă și nici n-am vrut să amân postarea până l-oi găsi.

În afară de peștele afumat am mai folosit mozzarella, pentru că e slabă și ușoară. Și roșii uscate, marinate în ulei de măsline extravirgin.

Am folosit uleiul pentru a unge pâinea, o baghetă destul de cuminte.

Peste pâine am pus pește, busuioc proaspăt, brânză, roșie, iar pește și apoi o altă frunză de busuioc.

Cât de greu poate fi să faci un sandwich?

O gustare lejeră ori un prânz pe fugă (nu recomand combinarea fugii cu prânzul, totuși).

Atât pentru azi. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Nu demult am descoperit si eu butterfish-ul este super bun. Iar ideea ta de sandwich este excelenta.

  2. Arata foarte bine si pare gustos. Nu am mai incercat butterfish pana acum. Ai avea cateva sfaturi in ceea ce priveste cumpararea lui? De unde ar fi mai bine, cum e bine sa arate? Ca sa stiu sa nu-l cumpar vechi sau s anu fie bun. Multumesc frumos. :)

  3. Adi Hădean Author says:

    cristina, are termen de valabilitate pe ambalaj:)

  4. Am incercat si eu butterfish pentru prima data. Este foarte cremos si foarte bun :)

  5. Butterfish = stromateu de Atlantic. Dupa cum o indica si numele, aceasta specie nu prea se dezvolta si zburda in apele noastre teritoriale. Rezulta ca s-a luat numele clasei (stromatide) si s-a derivat fara hazul inerent unor denumiri populare.

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc:)

  6. Eu fac varianta asta cu somon afumat. Ca in rest, cam greu cu soiurile de peste afumate care sa imi si placa :)))

  7. Irinuca Aioanei says:

    Cât de greu poate fi să faci un sandwich?

  8. mai adi, da tu esti vrednic rau, mancate ar mama – la multi ani la inceput de an – sanatate si bucurii si implinirile care le doresti –

  9. Si pe unde se poate gasi acest tip de peste?nu am inteles exact cum a fost pregatit pestele?este afumat cum pare in poze?

    1. Adi Hădean Author says:

      e pește afumat, îl cumperi din supermarket.

  10. Chestia cu „stromateu de Atlantic” tre’ să fie o gluma… Butterfish-ul cel untos şi cu carne albă se numeşte cod negru.

  11. Butterfish e una, black cod e alta :). Delicioase ambele ;)

  12. rosiile uscate sunt cele din comert sau e vreo modalitate de a le face acasa?

  13. Banca, tai rosiile feli și le usuci la soare, după le pui în ulei de măsline.
    Adi mulțumesc pentru inspirație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close