Am găsit piper roșu, într-un magazin mic din cartierul în care locuiesc. E la fel de aromat ca piperul verde și la fel de iute ca piperul negru. Ba poate mai aromat și poate mai iute. Și culmea, ar putea fi de pe aceeași plantă de pe care s-a recoltat piperul verde. Ori cel negru. Lumea în care trăim e fantastică, ne oferă diversitate pe centimetru pătrat, mult mai multă decât ne imaginăm că există. Iar noi ne plictisim. Sigur că nu o să mă întind la filosofie ci o să vă arăt la ce am folosit ieri piperul roșu:
Am decis să fac paste.
Spaghetti, mai exact.
Nu puteam fără carne așa că am ales piept de pui.
Aici vedeți cam trei linguri de pastă de ardei dulci, made in China. Bună.
Roșii zdrobite. Fabricat în România.
Piper roșu din India.
Habar n-am de unde provin usturoiul și ardeiul gras dar mi-ar fi plăcut să fie românești. Nu cred că au fost.
Am rumenit puiul împreună cu ardeiul, usturoiul și piperul.
Am adăugat pasta de ardei dulce.
Am amestecat puțin apoi am pus pasta de roșii.
Au urmat pastele și parmezanul
Gata.
Vă propun să căutați și să folosiți măcar o dată piper roșu. S-ar putea să vă placă aroma lui.
Să fiți sănătoși.
Mi-e foame! :))
Eu tocmai am mâncat. Cereale cu lapte:-).
Interesant, domnu Hădean. Mi-ați adus aminte cum se făceau coproducțiile noastre cinematografice de pe vremuri: actorii lor și caii noștri. Cât despre piperul roșu, numai de bine. E excelent. Ce bine că nu folosiți ketchup! Cred că o să ne împrietenim.
da-ne niste detalii despre piperul asta rosu.
de unde e? cine il face?
nu poti sa ne faci curiosi si sa ne lasi asa… ;)
spor!
:Marius, toate detaliile-s pe http://www.condimenteweb.ro :-)
Tanti Jeni, de ce aș face eu așa o grozăvie când există atâta roșie în jur?
in ce era tinut piperul care l-ai folosit tu? Ca am vazut ca nu era din pliculet, uscat!
Marius, in apa cu otet.
Tare bun ce ne arati aici….prefer sa raman cu uitatul…:)din pacate.
Eu am cumparat amalgam de piper , la rasnita de unica folosinta:negru cu verde,cu soru si alb….si il pun in tot locul unde e necesar…
Ana, e perfect așa, mai ales dacă-l folosești râșnit proaspăt.
Adi ma omori… am salivat pe tastatura de la birou … acum trebuie sa cumpar alta … noroc ca nu navigam de pe laptop!
daaaaaa, piper rosu rulz! l-am descoperit pe cel uscat, din asta ca la tine nu am vazut, dar o sa dau iama pe aici prin magazine sa vad ce si cum… trebuie sa fie neaparat! pastele arata demential! ah, si ca ps: imi zice mama ieri: „ma dadeam pe net si am intrat si eu la Adi Hadean sa vad ce si cum”. „Aha”, zic, „si?”. Zice: „si wow!” Astept sa imi zica azi ce a incercat dintre retele tale ;))!
Dan, pățăști:-))
Zazuza, salutări mamei tale:-).
Ce sa mai zic….?
Ieri am facut patatas bravas ( cu friptura bineinteles) maine fac spaghetele astea ce ma inebunesc !!!
Nici nu mai caut altundeva ce sa fac de mancare….!
Da-i Doamne sanatate lui Adi !
:-)
Am incerca si eu spaghetele, nu stiu daca au iesit ca ale tale, dar stiu ca au un gust diferit fata de ce mai mancasem pana acum. Multumesc si asteptam retete noi.
usturioul provine din Asia iar ardeiul din Peru nu stiu daca chiar conteaza infromatia asta dar m-am gandit ca poate ajuta multa bafta