Irish&Music Pub, pe Horea5. Un loc din Cluj pe care-l știe multă lume și pe care și-l amintesc mulți pentru pita cu unsoare ori cu pastă de jumări și cu boia și ceapă roșie. Un loc pe care mi-l amintesc pentru că am muncit acolo aproape un an, de dimineața până noaptea. Un loc în care am ajuns săptămâna asta pentru că a venit în țară prietenul meu Bonaciu. S-a întors din Londra, și ca să nu-i fie prea bruscă trecerea la aerul românesc, l-am dus repede într-un pub. Am constatat cu bucurie că Irish&Music Pub e într-o perioadă bună din punct de vedere culinar (vă recomand să profitați de lucrul ăsta). Au oameni buni în bucătărie și mâncarea le iese foarte bine. Au apărut lucruri noi în meniu (familia o’sandwichurilor pe care le-am inventat în altă viață s-a îmbogățit cu doi membri, O’ Sama și O’Lipie), unele lucruri vechi au fost reinventate (St.Partrick’s ribs au evoluat, în sensul că sosul de ceapă a fost înlocuit cu câteva reducții de citrice și cu un sos de chilli iar varza de la garnitură e un mix de varză albă, varză roșie și mere, foarte bun).
În plus față de ce știam, a apărut în meniu (pe lângă lista de sosuri noi) o mâncare tipică pentru pub, fish and chips. Am gustat, e mai ok decât în unele pub-uri londoneze (n-aș mânca în fiecare zi, din motive de sănătate, dar dacă aș fi în locul vostru, aș încerca măcar o dată). Mi-a plăcut să fiu iar în IMpub, am mâncat bine, am destupat o sticlă de vin (apropo, e unul dintre capitolele la care mai e de lucru, și la care am înțeles că se lucrează – știu, un pub e un loc de băut bere prin excelență, dar unul ca mine preferă oricând vinul). O să mă întorc să testez și deserturile cele noi, și alte lucruri pe care le-am văzut în meniu și care nu erau în vremea în care lucram eu acolo.
M-am bucurat să văd că mai folosesc foile cu X și O și cu Avioane, pe care, smerit recunosc, tot eu le-am inventat (nu jocurile ci foile cu sistem antiplictiseală).
O’Sama (numele-i tot de la mine, trebuia o contragreutate pentru O’Bama), pâine neagră, brânză, un sos cu capere și castraveți murați (dacă nu mă înșel) și multă limbă afumată. Grozav.
Fish and chips. Execuție corectă, gust optim :). Destul de multe calorii, da’ nu-i bai, că unii dintre noi sunt în creștere.
Coastele pe stil nou. Merită să le încercați. Și meritați și voi.
Trei oameni la masă, cinci farfurii (am mai avut piept de pui la grătar cu cartofi piure, pentru Raluca și o farfurie cu multe murături), o sticlă de apă minerală, două cafele, două fresh-uri de portocale, o sticlă de vin – 140 de lei. Ar mai fi putut mânca pe lângă noi încă două persoane, și, între noi fie vorba, i-am dus lui Tito o caserolă mare plină cu resturi. A avut o cină interesantă. Să fiți sănătoși.
Imi place mult IMPub. Eu asociez inca locul cu tine, desi nu mai esti de ceva vreme pe acolo. Mi-e dor de meniurile tale speciale…
Mi-as dori sa mai gatesti pe acolo, sau pe oriunde altundeva, in Cluj. Si cred ca mai e multa lume care si-ar dori acelasi lucru…
Diana, mulțumesc. Deocamdată am multe pe cap și nu mă pot gândi să intru iar într-o bucătărie de restaurant, dar mai știi ce aduce „mâine”? :)
Eu m-as bucura daca ai gati macar ocazional pe undeva…
Off-topic – cand aduce, frate, „germini” la Auchaan? :-((((
Salutare si in primul rand iertare pentru comentariul meu off-topic.
Adi, iti urmaresc de ceva vreme retetele mai ales ca am intrat si noi (eu si sotul) intr-o perioada de „renovare” cu sportul si alimentatia mai ingrijita.
M-am bucurat grozav cand ai inceput sa publici retete mai light, de cand cu regimul tau de viata revizuit. Bafta si perseverenta, ceea ce ne dorim si noua :-)
Un singur lucru as vrea sa il incerc si nu reusesc sa dau de el – germenii de la Auchan; am batut supermarketul in lung si in lat, am abordat personalul specializat din magazin si unul m-a trimis la raftul de cereale, iar celalalt la lactate :D
Deci, de la ce raion/raft/punct cardinal din Auchan ai reusit sa procuri aceste gustari nemaiauzite, de care nici personalul de acolo nu stie?
Multumesc mult si spor in toate!
Ma bate gandul sa o adopt eu pe Sheep; ai mai facut ceva cu ea? Ma gandesc de ceva vreme sa trec pe la adapost sa iau un catel de acolo, dar am tot amanat din diverse motive..
Dana, ai căutat în locul nepotrivit. Germenii sunt (în fiecare zi) lângă raionul de pește, unde găsești lipii, pește afumat/conservat, sucut naturale, plante aromatice verzi. Cu Sheep e în curs de rezolvare.
Imi vine sa ma mut la Cluj! Marturisesc ca toate drumurile mele la Cluj au fost legate numai de evenimente speciale din viata mea – un motiv in plus sa am o nostalgie justificata pentru orasul vostru. O’sandwichurile despre care vorbesti si coastele alea….si pentru alea mai ca m-as muta macar pentru o vreme. Si, as trece cu vederea „fish & chips”-ul fata de care am o reactie un pic necontrolata. Acum multi ani, am stat o luna in Anglia si am urat mirosul de chip & fish pe care-l simteam cam peste tot iar englezii cu care lucram faceau glume pe seama mea in fiecare vineri cand aveam la masa peste. Sincer, uram pestele ala! Dar, se pare ca am din ce alege la IMPub-ul din Cluj. La prima vizita acolo, drept acolo ma opresc. :)
Mmmmm…vreau sa-ti spun ca am trecut ieri pe la MIpub cu sotul meu si am incercat ambele…buuuune recomandarile tale. Numai ca noi am intampinat o problema!
Desi extrem de pofticios si fomist, sotul meu nu a reusit nicicum sa-si termine O’Sama, iar eu…nici macar n-am reusit sa injumatatesc portia de fish&chips!
Ma gandeam ca nu e mare lucru…avand in vedere ca e peste…da` nici macar pestele nu l-am dovedit, ce sa mai povestesc de cartofi?
Iar sosurileeee…mmm
Recomand tuturor cu caldura, sa incerce, ca e bun…dar numai share merge. 1 portie la 2 persoane! ;-)
Arata bine mancarurile :) pacat ca nu sunt de prin zona sa le gust si eu :|
Fish&chips servite din ziar? Ca am vazut la Jamie ca asa se practica :))
nonick, nici în uk nu-i mai lasă ue să vândă direct pe ziar.
Esti sigur ca tu ai inventat foile antiplictiseala?
Mădălina, foarte sigur:).
Acum cateva zile am fost la IMPub cu cativa prieteni si colegi de serviciu. Imi era foame si ca o domnisoara ce sunt am comandat o salata greceasca ce se presupune k ar fi avut si branza care de altfel lipsea cu desavarsire… :) mi s-a parut comica intamplarea si am savurat salata chiar si asa incompleta!
simona, pub-ul nu mai e de doi ani grija mea:)