Mărturisesc, nu m-am îndurat să dau banii pe o bucată de Năsal (brânză românească maturată în grota naturală de la Țaga, Cluj). Așa fac eu când mi se pare că un lucru-i mai scump decât ar trebui să fie. O fi un soi de zgârcenie? Poate, dar nu cred că se va schimba asta vreodată. S-a dovedit că nu am citit corect eticheta și prețul nu-i de 50 de lei/calup de brânză ci de 45-50/kilogram (în funcție de locul din care cumperi brânza). În fine, povestea asta nu-i despre cât sunt de zgîrcit ci despre faptul că am primit un bec foarte puternic pe care l-am instalat în bucătărie, acolo unde-mi fac pozele. Sunt mulțumit de rezultatele primelor teste și cred că pozele mele de interior vor fi mai bune pe zi ce trece. Care-i legătura dintre becul meu și Năsal? Și becul și brînza sunt de căpătat. Cadou, cum ar veni. Am folosit ambele cadouri pentru a realiza pozele de mai jos. Am inclus câteva bucăți de Năsal în micul dejun de azi, lîngă ouă fierte, roșii cherry, pâine neagră prăjită, telemea cu ierburi aromatice și brânză de capră, un pic mucegăită. Sigur, nici cafeaua n-a lipsit. Să fiți sănătoși.
si cum ti s-a parut branza Nasal? ti-a placut?
da, chiar foarte tare.
stiu foarte bine ce zici acolo cu zgarcenia, judecand subiectiv, desigur ;)
ultima data cand am luat Nasal, mi s-a parut scumpa mai mult din cauza ca era prea mare bucata, o jumatate de kil, cam 20 de lei(daca imi aduc bine aminte). branzeturile maturate ar trebui sa poata fi luate in cantitati mai mici, ceea ce cred ca si fac acum cei de la napolact. iar noi, romanii, acum cred ca incepem sa ne rafinam gusturile, sa cautam branzeturi maturate, ca altfel cererea e majoritar indreptata catre branzeturi proaspete(cati mananca o telemea veche? cei mai multi vor de aia proaspata, care a stat maxim 2 zile la saramura si in mijloc e dulce); intre branzeturile framantate multi inca aleg clasicul cas de oaie, fermentat ‘dulce’, framantat si bagat la congelator, nu maturat ca un burduf veritabil. la noi branza buna inca ‘pute’, si cand zic la noi, ma refer la gusturile poporului, nu ale gourmet-ilor care te citesc ;)
as vrea sa vad evolutia asta, catre produse maturate, si la carnuri
miju, o bucată de năsal de 250 de grame (aproximativ), costă intre 50 si 55 de lei. adică in jur de 200 de lei kilogramul. de asta spun că mi se pare scump. dar e o brânză bună, recunosc.
oau! am ramas in urma rau de tot. cineva isi ia salariul pe toate lunile cat a stat branza la maturat dintr-un kil de nasal :D
Mneam, mneam! Foarte apetisant! :) I like it!
Salut Adi!
Branza este excelenta dar foarte scumpa si uneori pare stricata, are un gust ciudat. Mai este si varianta celor de la Brasov de la Prodlacta care este foarte buna fara sa fac reclama insa si aceea trebuie consumata in scurt timp.
Ce mai face catelusul? E tot la proprietar? Oare ii dau ceva de mancare?
da, e tot acolo. primește mâncare, dar e din nou legată, cred că li se pare mai comod decât să astupe gaura din gard…
Era un banc odata care zicea ca sampania este bautura „traditionala”romaneasca,bauta prin reprezentantii ei ! Cred ca asa este si cu branza aceasta si in general cu delicateturile . Sa fii sanatos si sa fii „reprezentant”.
Dragut cel care ti-a facut cadoul pentru ca a luat jos eticheta. Totusi, simt ca i s-ar face o nedreptate excelentei branze Nasal daca nu am restabili adevarul: 1 kg aici la Sibiu la Carrefour face 47.90 lei (dupa pretul de pe raft) sau 44.19 (dupa pretul de pe eticheta – se poate calcula cu regula de 3 simpla, desi se vede pretul pe kg pe margine). Scuze ca n-am incadrat mai bine pozele, au fost facute cu telefonul:
http://twitpic.com/3ydbou
http://twitpic.com/3ydoyf
Vestea buna e ca poti sa te bucuri mai des de ea, chiar fara sa o primesti cadou ;)
nonok, mulțam de lămurire, rămâneam în eroare:). nu, nu glumesc, nu-s ironic:)
Buna Adi,
Tot vroiam sa iti scriu cele ce urmeaza dar m-am abtinut ca nu cumva sa spun o prostie :). Dar chiar vreau sa le fac un bine celor de la Napolact (sunt mare fana a iaurtului Cedra si a sanei cu nuci si miere :D). Penultima data cand am luat Nasal era ceva de genul 45 lei/kg (acum vreo 3-4 luni, din Carrefour Oradea), asa ca am ramas foarte mirata cand am vazut postul tau. Asa ca am mers azi in Auchan si am luat o bucata de Nasal. Pretul? 47.5 lei/kg. Deci bucata mea de 300 gr a costat vreo 17 lei si ceva. Mai am pe undeva si chitanta sa dovedesc :) Si nu, nu era nici o promotie. Am luat-o de pe raft de unde e tot timpul, nu a fost nici o super oferta. Intra-adevar, era Auchan-ul din Timisoara, dar nu cred ca in cel din Cluj ar fi vreo diferenta.
Insa daca e, pot sa ma transform in distribuitor la nevoie ;)
P.S: Am gasit articolul acesta http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Povestea_camembertului_romanesc_0_405559728.html unde scrie ca pretul de producator e 37 lei/kg, deci un pret de 47.5 lei/kg mi s-ar parea destul de corect.
Milli, e ok, eroare neintenționată, o să corectez și-n text, că nu toată lumea citește comentariile.
@adihadean: cu placere
@milli: ai nume predestinat – ” La fel de natural ca si grija” :)
@nonick :)
@adihadean Scuze pentru ca am repetat ce a zis nonick. Cand am scris eu mesajul nu imi aparea postul lui. Ce ti-e si cu browser-ele astea :)
:(
http://www.cotidianul.ro/olandezii-distrug-singura-branza-romaneasca-cu-aroma-frantuzeasca-213517/