1) Am făcut pozele cu aparatul lui Emil, care-i un Canon. Eu lucrez cu un Nikon dar am vrut să mă joc. Nu prea cunosc aparatul, deci am obținut rezultatele pe care le vedeți mai jos.
2) Fix acum o săptămână, postam o rețetă care avea într-însa și porc și fasole verde. Am realizat lucrul acesta abia după ce am terminat de mâncat din farfurie. Am stat puțin, am analizat cele două rețete și am ajuns la concluzia că modul de preparare diferit și câteva mici detalii, schimbă lucrurile total, chiar dacă ingredientele principale sunt aceleași, respectiv carnea de porc și fasolea. Dacă data trecută am făcut un stir fry pe repede-înainte, de data asta am făcut lucrurile ceva mai așezat. Iată cum:
Ingrediente puține: carnea de porc (cotlet și ceafă, le-am găsit în congelator), fasole verde congelată (în mod normal e doar opărită și apoi congelată la frig mare), usturoi, pătrunjel, busuioc, cinci arome (condimentul asiatic pe care vă indic să-l căutați pe www.condimenteweb.ro) și puțin ardei iute. Două linguri de sos de soia amestecate cu o lingură de sos de stridii. Sare n-am mai folosit deloc. Are sosul de soia destulă.
Am pus carnea într-o tigaie antiaderentă, fără grăsime. Am condimentat-o cu piper proaspăt măcinat și am rumenit-o ușor pe o parte și pe cealaltă.
Când frig carnea, nu o întorc cu furculița, nu vreau să-i irosesc sucurile. Folosesc o spatulă. Așa și de data asta. După ce am rumenit carnea, am acoperit-o cu apă (o cană) și am lăsat-o să fiarbă sub capac, 20 de minute.
După ce a scăzut apa, am scos carnea pe o farfurie și am acoperit-o cu folie, să rămână caldă. Am pus în aceeași tigaie fasolea și câțiva căței de usturoi tăiați în bucăți mari.
Fără grăsime, fără apă. Grăsime a lăsat carnea (foarte puțină), apă avea fasolea destulă. Am mărit focul și am pus peste fasole sosurile și condimentele (cinci arome și fulgii de ardei iute). Am amestecat până a dispărut tot lichidul din tigaie și a rămas doar fasolea, „mâzgălită” cu sos. Am adăugat frunzele de pătrunjel și cele de busuioc, am amestecat și gata.
Peste carne am pus foarte puțin sos de ardei, dulce-picant (se găsește în comerț).
Fasolea a stat pe foc zece minute (în căz că vă întrebați). A fost destul.
A fost un prânz bun și deloc greu.
Să fiți sănătoși.
Merge si cu fasolica galbena? Cu toate ca asta verde pare mai fina.
mmm, suna tare bine si asta!! :) btw, puiul madras a iesit bun rau de tot!! :) inca o data, multam frumos!
Nikonul are culori mult mai vii si mai frumoase;) si eu lucrez cu Nikon:D
Nu stiu ce sa fac, dar de fiecare data cand intru pe blogul tau mi se face brusc foame :D :)
Arată foarte bine şi tentant, deşi fasolea verde nu e in topul preferinţelor mele.
Adinuca ,sigur, da’ verde bate galben:)
ocserver, bravo!
evelyn, mie-mi place și canon:)
Nanah, mulțumesc.
strumfa, verde în farfurie=sănătate curată:)
Mi s-a facut foame citind reteta, cu toate ca am mancat. :))
stie cineva unde se gaseste anason stelat pt.cele 5 condimente?mersi
cristina, la plafar, in magazinele bio. de obicei.
Daca n-ar lasa si cotletele astea apa, ce bine ar fi…
fasole cu patrunjel? hmm :-s nu mi imaginez gustul