Am văzut mulți oameni strâmbându-se când vine vorba despre mâncarea făcută din limbă, fie de porc, fie de vită. Practic, e în regulă, nu-i musai să ne încânte aceleași lucruri. Totuși, consider că o deschidere mai mare către lume și lucrurile din ea, ar putea să ne aducă în pragul unor experiențe cel puțin interesante. Cât despre experiența produsă de mâncarea e care v-o arăt azi, vă promit că-i mai mult decât interesantă, e de-a dreptul sublimă. Pentru a o obține trebuie să fierbeți limba ca aici și să o curățați de pieliță.
După ce o curățați, tăiați-o în felii nu mai groase de un centimetru. Frigeți-o repede pe o parte și pe alta, nu mai mult de două minute. Între timp puneți la prăjit o felie de pâine.
Tocați o roșie și amestecați-o cu ulei, sare și piper. Puneți o mână zdravănă de pătrunjel într-un bol și zdrobiți-l cu un blender după ce ați adăugat două-trei linguri de ulei și un cățel de usturoi. Ungeți pâinea cu sosul de pătrunjel și puneți limba peste ea.
Cand eram mai mic bunica mea imi facea mereu limba de vita sau porc prajita :) E o delicatesa..De ceva vreme tot caut prin oras, insa nu am gasit la carmangerii…
La Auchan, Carrefour, macelarii- se gaseste cam peste tot
Pare perfect!
Tocmai am facut-o. Mi-a iesit foarte buna, dar pt. ca mi-a ramas usturoi cu patrunjel si rosie am mai fript usor felii de vinete si zuchini care au inlocuit limba. DESI LIMBA NU E USOR DE INLOCUIT. Mie-mi place mai mult ca orice carne.
Varianta a doua e pt. cei ce tin post.
Mi-au ramas niste miresme in gura. Le savurez. Mmmmmmmmm. si totusi trebuie sa merg sa ma spal pe dinti.
O fi buna limba de vita sau de porc, nu pun nici o clipa la indoiala acest lucru , dar cand citesc „o deschidere mai mare către lume și lucrurile din ea” si cand vad scris „zuchini” (il pot accepta ca si jargon dar scris corect) cu asta dati-mi voie sa nu fiu de acord. Numai bine
cred ca am sa incerc si eu reteta asta , mersi!
Maica-mea o face in sos mult, cu masline si feliute de lamaie. Se topeste in gura. Mi se pare cea mai buna carne!
Cei care se stramba nu stiu despre ce e vorba.
Preparata cu sos vanatoresc si masline, e de asemenea fffff. buna !!!!!!
Multi mananca toba, dar nu stiu ca aceasta contine limba, ei ce sa mai spunem ….
Socrii mei afuma mereu limba de porc inainte de Craciun si la masa de Craciun ne delecteaza cu feliute de limba fiarta si sos de hrean facut in casa. O nebunie de mancare nu alta!