Mușchi umplut

990

Ieri am făcut mușchi umplut. E o mâncare pe care tata o face de când mă știu eu, un pic altfel. Adică înainte de Crăciun umple mușchiulețul de porc cu amestec pentru cârnați, îl învelește-n prapor de porc ori de miel apoi îl coace timp îndelungat. Îl lasă-n cămară până de Anul Nou. Apoi mușchiul umplut se regăsește pe platouri, în felii subțiri și teribil de gustoase. Eu am renunțat la prapor și la coacerea îndelungată, l-am ținut în cuptor doar două ore. A fost Speciala de ieri la Camino.

Mai întâi am înfipt coada unei linguri de lemn în mușchi, de-a  lungul fibrei, să fac un canal pe toată lungimea mușchiului.

 

Am umplut cârnățarul (mda, dacă nu aveți utilajul ăsta acasă, o să fie mai greu, există însă adaptoare pentru mașina de tocat carne iar unii roboți de bucătărie au accesorii pentru funcția asta) cu carne tocată (porc și vită) frământată bine cu cimbru, piper, sare și boia. 

Am umplut mușchii cu carnea tocată.

I-am legat pe toți cu sfoară, să-i feresc de accidente la coacere.

I-am prăfuit cu un amestec de chimen, enibahar și piper apoi i-am pus în cuptor, o oră și jumătate la 160 de grade Celsius, jumătate de oră la 180 de grade.

După coacere am așteptat zece minute înainte de a tăia mușchiul.

A ieșit bun.

Pastele făcute-n casă, cu sos de brânză și spanac.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Si eu il fac umplut cu prune sau caise deshidratate, cu garnitura de varza rosie cu mere – foarte bun!

  2. Arata bine de tot :) Nu faceti un Camino si in Bucuresti?

  3. În momentul ăsta, micul dejun a devenit și mai „mic”, dacă înțelegi ce vreau să zic. Lasă apă-n gură! Frumos!

  4. Mihai FR says:

    Adi, ma mir ca n-a intrebat nimeni asta pana acum, dar… faci mucenici? De obicei / anul asta? Exista diferente prin Ardeal fata de restul tarii la reteta / traditii din jurul mucenicilor?

    Eu mananc de cand ma stiu o tona de mucenici in jurul datei de 9 martie, in principal cei fierti (cu zeama si nuca), dar in ultima vreme apreciez tot mai mult si colacii copti cu miere si nuca.

    In orice caz, weekendul asta merg acasa, deci e posibil sa ma pun si pe baut 40 de pahare (desigur, exagerez). Unul dintre ele e in cinstea ta si a muncii pe pe blog si nu numai!

    PS: am rezolvat cu Taga, o sa fiu acolo curand, deci trec si pe la Camino peste vreo 2 saptamani!

    1. Adi Hădean Author says:

      nu fac mucenici:)

    2. In Ardeal nu se prea fac mucenici, este o chestiune mai mult olteneasca, eu cel putin n-am auzit niciodata de acest fel de mancare,pa de curand de la televizor, ca de altfel nici de Dragobete !

  5. Mie mi-au facut cu ochiul pastele cu brinza si spanac :P

    1. Adi Hădean Author says:

      adevăru-i că-s foarte bune și fără carne:)

  6. Velici roxana says:

    Dl Hadean, cu o mica intrebare v-as retine: in tava in care coc muschiul umplut pun hartie de copt si putina apa/ vin sau cum ma sfatuiti sa procedez! Multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      hărtie de copt și nimic altceva. poate fi acoperită tava pe prima jumătate a intervalului de coacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close