Spanacul e o frunză plină de virtuți. Pe care le pierde repede dacă nu-i tratat cu atenție. Ori dacă-l ții pe foc. Eu am făcut o supă cremă în care am înglobat o� cantitate mare de spanac crud, încercând să-l păstrez cât mai aproape de starea asta.Pentru ca supa să aibă o componentă „hard”, am făcut două ochiuri „românești”. Dacă vreți să vedeți cum se fac, aruncați o privire la Viorel, poate vă vine o idee pentru masa de prânz cu un drum.
Doar din frunze de spanac nu aș fi reușit să scot o cremă substanțială așa că am apelat la niște cunoștințe ceva mai corpolente: țelina și pătrunjelul.
Am folosit frunze tinere de spanac, sănătoase și frumoase.
Ouăle-unul de la magazin, că atît mai aveam prin frigider, unul organic, produs de una dintre găinile mamei.
Era să uit: pe lângă țelină și pătrunjel am mai folosit ceapă și usturoi.
Am curățat-spălat legumele și le-am pus la fiert în apă cu sare.
Am spălat spanacul în multă apă rece, poate aduna praf și gângănii și nu vrem să mâncăm așa ceva.
După ce au fiert legumele am luat oala de pe foc și am pus spanacul în oală.
Am pus și smântâna dulce, o ceașcă plină.
Am transformat toate astea în cremă, cu ajutorul blenderului.
Supa-cremă a avut un gust bun, proaspăt, ușor dulce.
Spanacul, deși mărunțit, nu și-a pierdut nutrienții și vitaminele, ele regăsindu-se în supă în cea mai mare parte.
Să fiți sănătoși.
E 8 şi 20:( mai sunt atâtea ore până la prânz…deschid blog-ul lui Adi şi ce văz? O minunăţie de mâncare ce sincer mi-ar prinde bine şi la micul dejun:) Adi nu mai am cuvinte eşti un artist. Brava!
pentru prima oara de cand ma stiu mi se face pofta de spanac…
Emm, mă bucur:-)
AlexT :-))
ai mai fost pe aci în ultima vreme? hai că s-a scris…poate scrii și tu
http://cinemar-baiamare.blogspot.com/
Abia astept sa fac si eu cred ca merge si garnitura la miel …..ce ziceti?
dar trebuie sa-mi cumpar blender, vai de mine
Nu ai opărit spanacul?
nu, că-i sensibil și se distruge.
Am incercat si eu doar ca am folosit in loc de telina,păstârnac.
Cred eu ca a iesit cam la fel….
Adi, ce blender folosesti / recomanzi? Noi folosim Magic Bullet, deci nu este „hand blender” de care vad ca folosesti tu. Si vad ca il folosesti in destul de multe din retzetele tale…
Sublim! Dar cantitatile care sunt?
Vreau sa fac supa crema de spanac dar sunt trecute cantitatile! Multumesc !