Tartă Cheesecake

1.3K

Cu această reţetă închei colaborarea frumoasă avută cu Asociaţia Adi Hădean. Au fost câteva luni frumoase, în care m-am străduit să ofer reţete de bună calitate şi poze pe măsură. A fost şi greu, dar şi frumos. Au fost săptămâni în care am avut inspiraţie şi săptămâni în care mi-am stors creierii, la propriu, pentru a face o reţetă la tema dată.
Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine în această călătorie, că aţi încercat reţetele şi aţi revenit cu feedback.
Sper să vă placă această ultima reţetă, e o tartă răcoroasă, perfectă pentru sezonul cald, la care ştiu că mulţi visăm deja.
tarta-cheesecake-3Ingrediente pentru crustă: 125 g unt, 250 g făină, 50 g zahăr pudra, 1 gălbenuşuri, 30-40 ml apă rece, 1 praf de sare.
Punem făină, zahărul, sarea şi untul rece tăiat cubuleţe într-un robot de bucătărie. Pulsăm de câteva ori până obţinem firimituri. Adăugăm gălbenuşul şi puţină apă rece, pulsăm din nou până obţinem o bilă de aluat. Învelim în folie alimentară şi îl punem la frigider cel puţin o oră.
tarta-cheesecakeDupă o oră scoatem aluatul, îl întindem pe masa înfăinată, apoi îl transferăm în tavă pentru tarta. Îl lipim bine de pereţii tăvii, apoi înţepam cu furculiţa din loc în loc. Aşezăm deasupra o hârtie de copt şi turnăm fasole/orez. Punem tava 10 minute, la 180 grade C.
tarta-cheesecakeUmplutură: 400 g crema de brânză, 3 ouă, 170 g zahăr, 1 lingură amidon, esenţă de vanilie, 50 g fructe de pădure. tarta-cheesecake-În plus: fructe proaspete
Mixăm crema de brânză cu zahărul, apoi adăugăm pe rând ouăle. La final punem amidonul şi esenţă.
tarta-cheesecakeScoatem tava din cuptor, o lăsăm 10 minute să se răcorească, apoi turnam umplutură. Presăram deasupra câteva fructe. Coacem tarta 40-45 minute la 150-160 grade C. tarta-cheesecake-8Tarta răcită complet o decorăm cu sos din fructe de pădure şi fructe proaspete.

tarta-cheesecake-2

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. Andreea, pt ce dimensiune de tava sunt ingredientele ?
    Mulțumesc!

    1. Andreea Dianu says:

      28 cm

  2. Iacob daniela says:

    Arata bestial. Multumesc , o voi incerca cu siguranta. Mult succes in continuare.

  3. ce fel de crema de branza folositi?

    1. Andreea Dianu says:

      Orice crema de branza natur, Philadelphia, LaDorna sau alta marca.

  4. Buna Andreea!
    Ca profan, am si eu o intrebare… ce program folosesti la cuptor? :)

    1. Andreea Dianu says:

      La început încălzire sus si jos, cam 15 minute, apoi ventilație.

  5. O reteta deosebita. Fructe de padure si capsuni. Trebuie sa fie extrem de racoroasa si parfumata tarta. felicitari pentru idee.

    1. Andreea Dianu says:

      Mulțumesc. E fresh si o sa fie si mai buna cu fructe aromate in vara.

  6. Buna:),
    Se poate folosi branza degresata tip quarc?probabil ca ar trebui pus mai mult amidon

    1. Andreea Dianu says:

      Nu este nevoie de mai mult amidon, dar nu o sa fie la fel de cremoasă.

  7. Buna,
    Acum fac reteta. Blatul e bestial la gust , la imagine mai am de lucrat ;)
    Crema a iesit ok, astept cele 10 minute ptr a le introduce la cuptor 45 de minute la 155 de grade. Oricum, o vom mânca.
    Este usoara de facut iar blatul este o noutate pentru mine si inca una delicioasa :)

    O duminica placută!

    1. Andreea Dianu says:

      Maria sa ne spui cum a ieșit

  8. Deosebita reteta. Multumim.

  9. Fenomenala tarta!!! Wow. Multumim de reteta! :)
    A fost catalogata ca nr. 2, all time, dupa prajitura cu zmeura si mousse de ciocolata alba ;)

  10. Proca ioana says:

    Buna Andreea,

    Doresc sa iti transmit ca e cea mai buna tarta cheesecake care am mancat-o, sincer e deosebita iar aluatul ti se topeste in gura!!!Felicitari pentru tot ce faceti sunteti minunati!!!☺

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close