Cartofi noi cu ceapă verde și rozmarin

366

Ieri am utilizat la maximum câteva cioburi de lasagna rămase-n borcanul meu pentru paste (vedeți cum pe Ebucătăria). Pentru că știam că n-au cum să acopere și prânzul și cina, am zis că ar fi bine să fac oarece și cu cartofii noi pe care-i cumpărasem din piață cu câteva ceasuri în urmă. Și dac-am zis, am zis!

De când am rozmarin în grădină, sunt alt om. Usturoi n-am încă dar nu-i timpul trecut (sper).

cartofi noi cu rozmarin si ceapa verde 01

Ceapa verde e î topul preferințelor mele. S-a potrivit bine și aici.

cartofi noi cu rozmarin si ceapa verde 02

Cartofii noi nu-s românești, e prea devreme pentru ei. Totuși, pofta a fost prea mare și nu m-am putut abține.

cartofi noi cu rozmarin si ceapa verde 03

Am spălat cartofii, ceapa și rozmarinul și le-am pus într-o oală împreună cu usturoiul. A condimentat cu sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat.

cartofi noi cu rozmarin si ceapa verde 04

Am turnat peste ele trei linguri de ulei de măsline extravirgin, am adăugat două căni de apă și am pus oala pe foc, cu capacul desupra.

cartofi noi cu rozmarin si ceapa verde 05

După 25 de minute aveam cina.

cartofi noi cu rozmarin si ceapa verde 06

A fost bun. Să fiți sănătoși.

cartofi noi cu rozmarin si ceapa verde 07

Join the Conversation

  1. cartofii astia cu rozmarin sunt o mare chestie in Austria :)). pe un’ mergi, dai peste ei. inclusiv la pietele de Paste pe care le bat eu acum milimetru cu milimetru. si nici nu e de mirare, pentru ca sunt deliciosi!

  2. au aparut cartofii noi? omg tre sa ma duc mai des la piata:))

  3. Eu i-as fi pus la cuptor. Dar asta nu e un repros, e o sugestie! De-abia astept sa apara la noi cartofii noi sa fac asa ceva.

  4. anamaria says:

    Yammi….
    Da o rulada buna de carne? Pentru cei care nu stiu sa faca drob…..:(

  5. Mare descoperire a fost la mine-n casă rozmarinul ăsta. Delicios.

  6. cris nan says:

    La cuptor se intaresc. Daca nu ai din ala smecher, cu convector.Asa ca e cea mai buna solutie si cred ca e delicios. O sa incerc, tot e post

  7. Ai, ai, buni or fost. Am ales să-i fac așa, la oală și sub capac pentru că am vrut să intre-n ei toate-toate aromele, din ceapă, usturoi și rozmarin. Dacă aveți vreme și aveți cum, după ce-i scoateți din oală, puteți să-i înveliți în folie de staniol și să-i mai țineți zece mnute în jar. Rezultatul e un spectacol gustativ:-)

  8. Foarte incantata de reteta prezentata. Yum, yum. Timpul de preparare e scurt si nici nu necesita efort mare. Thx ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close