Oaie la grătar cu sos de mentă

580

Am primit un borcan cu sos de mentă (puțin probabil să-l găsiți în magazine dar puteți face ceva asemănător, e cam ca un pesto) pe care l-am desfăcut cu ocazia unui grătar din carne de oaie, acum câteva zile. Povestea-i scurtă, nu are rost să o lungesc degeaba:

 

Am lăsat carnea să se marineze cu busuioc, arpagic, pătrunjuel și ulei. O oră, mai mult timp n-am avut.

Am pus apoi carnea pe grătarul bine încins.

După trei minute am întors carnea pe partea cealaltă și am pus lângă ea câteva roșii cherry.

Am uns o farfurie cu sos de mentă. Am pregătit și o salată, în sensul că am presărat peste ea sare și piper și am picurat câțiva stropi de ulei.

Am luat carnea de pe grătar (a stat acolo șase minute, cu totul).

A cam ieșit.

Salata a fost completată cu roșiile fripte.

O să mai fac, tot e sezon.

Surpriza cea mai mare a venit după două zile. Îmi rămăsese o bucată de cotlet pe o farfurie. Am pus-o în frigider și am mâncat-o încălzită ușor, pe o felie de pâine, două zile după faza asta cu grătarul. Era tot fragedă și parcă mai aromată. Am ținut minte asta. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Salut Adi,
    Aveam ieri o polemica cu cineva relativ la timpul de frigere al diferitelor carnuri. De curiozitate, ne poti arata si o sectiune printr-o bucata de carne? Sunt curios cam cum este patrunsa carnea dupa 6 minute. Sunt sigur ca multi oameni nu au incredere in timpul asta scurt de tratament termic (stiu ca se poate si mult mai scurt, eu consider 6 minute ultra suficiente).
    Multumim.

    1. Adi Hădean Author says:

      La rețeta asta nu am. 6 minute e destul:).

  2. N-am mai comentat demult retetele tale, pentru ca net-ul meu mi-a facut probleme.
    De ce suntem neancrezatori ca timpul de 6 minute de gratarit carnea de oaie e insuficient; eu sunt tentata s-o intorc de mai multe ori ca sa ma asigur ca e facuta bine, mai ales ca ai mei prefera carnea ffff facuta, spre deosebire de mine, care o prefer mai in sange.

  3. super! arata ca-n cipru! grecii din cipru, storc lamaie peste oaie cand e gata, si dau un praf de sare si piper. yasas elenika!

  4. mihai cluj says:

    Adi, asta nu e un cotlet de oaie pe care isi permite tot romanul :( io stiu ce e , arata bine dar na…. macar zi cum e treba cu el

  5. mihai cluj says:

    Dintr-a doua poza mi-am dat seama ce e

    1. Adi Hădean Author says:

      e cotlet de oaie de la auchan. cam 2 lei/bucată. cred că și-l poate permite cam oricine:).

  6. Noi suntem topiti dupa carnea de oaie. Si menta e mai nou la mare moda prin bucataria mea. Cred ca a fost un deliciu.

  7. Buna Adi,
    Ma poti ajuta cu o sugestie de preparare pentru carnea de capra?
    Urmeaza sa sacrificam una, cam batrana, si nu prea am curaj sa o prepar. Am auzit diverse povesti, ca sa o las o saptamana la marinat..
    Ce parere ai?
    Multumesc mult de tot,
    Irina.

    1. Adi Hădean Author says:

      Cuptor, foc mic, ore multe:).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close