Am încercat ieri această combinație, mi-a plăcut grozav și-am zis că ar fi păcat să o țin doar pentru mine. Înainte de a vă arăta despre ce e vorba, vreau să mai spun doar atât: avocado să găsește în supermarketuri, de obicei destul de verde. Pe măsură ce se coace, îi scade prețul, probabil pentru că oamenii nu vor să rămână cu el și să-l arunce. Mai închis la culoare=mai copt. Un avocado copt bine, devine din verde, roșiatic. Dacă-l găsiți la culoarea asta, probabil veți da 1,5-2 lei pe bucată, față de 4,5-4,9 cât e în mod obișnuit.
Așadar, iată combinația, care poate fi foarte bine o gustare sănătoasă între mese: iezul dintr-un avocado, ardei iute în rondele subțiri, ulei de măsline extravirgin, fulgi de sare.
Cimbrul lămâios pe care l-am folosit în poveste nu are rol decorativ, el completează foarte fain ideea de guacamole în plin proces de producție, în fază intermediară (guacamole poate conține zeamă de lămâie, cimbrul lămâios trimite spre zona aceea)
Simplu, scurt, cuprinzător. Aproape că nu mai vrei carne. NOT! Să fiți sănătoși.
mie imi place sa-l asociez cu branza cu mucegai are un gust incredibil.In privinta pretului in ultima vreme am observat, cred ca si din cauza ca oamenii au inceput sa consume mai mult, preturile au urcat f mult. La noi a ajuns si la 7.5 lei.Chiar si la supermarchet de multe ori nu-i scad pretul chiar daca este f f copt. Va doresc o zi buna si spor la treaba.
Va multumesc
Aici avocado-ul copt (sau prêt à manger, gata de a fi mâncat) e cam dublu la preț față de cel verde (după care trebuie să stai să se coacă). În altă ordine de idei, mie îmi place să pun mai multe chestii în guacamole, fie că e pastă, fie bucăți (lămâie, roșii, neapărat usturoi:) sau cozi de ceapă verde).
Suna foarte bine, dar nu-mi dau seama ce fel de ardei e acolo: proaspat, sau uscat? (si in poza nu par sa fie rondele, cum scrie in text). Desi imi place sa mananc picant, ma gandesc daac nu e prea iute o bucata asa mare de ardei cand imi ajunge pe limba.
Si, atentir, sunt avocado care-s rosii de felul lor, nu verzi, chiar daca nu-s copti complet.
sunt rondele dar turtite
cum adică, cimbru lămâios?
Cimbru lămâios Thymus citriodorus – Plantă aromatică erbacee din genul Thymus a cărei aromă tinde spre lămâie
Avocado este exceptional cu pasta de creveti! Eu il mananc in fel si chip, de ex. in amestec cu bucatele de branza putin sarata, bucatele mici de mar , totul stropit cu suc de lamaie…
nu am servit niciodata asa ceva , deci nu stiu ce apreciere sa ii dau .
Cimbrul asta lamaios am impresia ca trebuie ceva cautat prin supermarket.Nu pare un ingredient utilizat in mod obisnuit.
fara cuvinte,dar cu durere de stomac