Un client mulțumit

383

PUB

Am articolul acesta în minte de câteva luni bune. Stătea acolo, ca o „suspended coffee”, gata să fie folosit la locul potrivit. Momentul potrivit a sosit acum două zile. Mi-am spus (mie, în mintea mea) că voi avea în sfârșit ocazia să scriu frumos despre UPC, eu find probabil cel mai mulțumit client al lor (nu știu cum au făcut, dar le-a ieșit impecabil de fiecare dată. Nu e cazul să scriu frumos, se descurcă bine și fără scrisul meu frumos. Povestea e totuși aici. Iat-o:

Adrian Hadean

Aveam 10 ani. Tehnologia din viața mea era reprezentată de becul din lemnăria bunicilor, de televizorul care funcționa două ore pe zi, de radioul din bucătrie. Sigur, majoritatea obiectelor cu care interacționam direct erau, la fel ca azi (ori poate mai puțin) rodul interacțiunii dintre om și tehnologie, dar la vremea aceea nu înțelegeam lucrurile astfel. De fapt, nu înțelegeam mare lucru din nimic. Ai zice că e firesc să fie așa când ai zece ani. Da, e posibil să fi fost firesc atunci. Dacă mă uit la copiii care au zece ani azi, mi se pare că între „echiparea standard” a generației mele și cea a generațiilor tinere, sunt câteva diferențe din categoria „de la cer la pământ”. Da, sigur, copiii sunt tot copii, sunt la fel de fragili, la fel de inocenți și de naivi, însă sunt mult mai bine pregătiți pentru a înțelege ce li se întâmplă, sunt mai bine dotați, mai ancorați la realitate, învață mai ușor, mai repede, mai mult. Nu cred că s-a modificat specia noastră din punct de vedere genetic, cred însă că accesul la tehnologie, la informație, accesul nerestricționat la istoriile care se scriu și se petrec în orice punct al globului, în orice moment, ne transformă civilizația începând cu membrii săi cel mai ușor de modelat, resectiv cu copiii. Aceasta e o veste bună, cel puțin pentru mine. Eu simt că datorită lor, datorită copiilor care învață atât de repede, atât de mult, mai avem o șansă, o speranță. Da, e importantă îndrumarea, ghidarea lor, și cu cât vom înțelege mai repede lucrul acesta, cu atât mai bine. Din fericire, tehnlogia e aceeași pentru toți și, în principiu, nu ar trebui să fie prea greu să ținem pasul cu generațiile tinere. Da, pentru asta ar trebui să postăm mai puține poze cu pisici ori citate expirate pe Facebook și să folosim internetul pentru a învăța. Ar trebui să influențăm calitatea programelor TV care ni se oferă urmărindu-le pe cele care înseamnă ceva (vă garantez că un program fără audiență dispare din grilă iar audiența e făcută de oameni, nu de roboți care apasă pe telecomandă). Ar trebui să folosim discernământul nostru old school pentru a deprinde abilități noi. Eu mi-am propus să fac asta și vă spun drept, îmi cam iese. Posibil că în curând o să-mi iasă și mai bine. UPC se pregătește să ne lase cu gura căscată, venind în fața noastră cu o idee care pune tehnologia și mai mult la lucru în folosul descoperirii, al învățării. Nu pot să vă spun mai multe dar o să vedeți în scurtă vreme.

Join the Conversation

  1. Te citez „Da, sigur, copiii sunt tot copii, sunt la fel de fragili, la fel de inocenți și de naivi, însă sunt mult mai bine pregătiți pentru a înțelege ce li se întâmplă, sunt mai bine dotați, mai ancorați la realitate, învață mai ușor, mai repede, mai mult” …. ca totu li se cuvine ,c amerita totul pe tava, mai ancorati in realitate ?? Care realitate .. deformata prin prisma tv-ului si a internetului.Tehnologia este pentru toti si trebuie sa tinem pasul cu ea.Dar nu ca in exemplu : te trezesti dimineata, deschizi pc-ul si surpriza …. blocat cum ca ai incalcat nu stiu ce legi si trebuie sa platesti o anumita suma de bani ecc … din fericire tinerii de maine (copiii doatati de azi) isi folosesc inteligenta in mod constructiv si te ajuta sa depasesti astfel de situatii. Poate are sau nu legatura cu articolul tau dra eu personal cred ca majoritatea merge pe o strada gresita fara sa faca uz de discernamant .. poate nici nu stiu ce este acela. Multumim pentru ca ne trezesti la realitate si pentru munca ta de pe blog, A women old 45 years

    1. Imi cer scuze dar din graba am scris partea cu tinerii in mod eronat…. din fericire unii din tinerii de azi (copiii dotati sau nu de ieri) stiu sa-si foloseasca inteligenta ecccc …

  2. și eu cred că avem o șansă, o descriere frumoasă este aici:

    http://thereisadoor.blogspot.ro/2010/07/global-consciousness-change-indicators.html

  3. Adi, nu am înţeles nimic, dar absolut nimic. Sunt nedumerit şi atâta tot.

  4. Din cate stiu eu, audienta e masurata cu ajutorul „peoplemeterelor”, iar acestea sunt plasate doar in anumite case (de obicei, mai modeste). Daca nu o fi existand cumva si alta modalitate de masurare a audientei, nu vad cum as putea sa o influentez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close