Din ciclul „mie nu-mi place să țin datorii pe lângă mine”, vă prezint un sandwich dedicat copiilor de la TVDeCe, participanți și ei la joaca mea de acum câteva zile, aceea cu „ghici ciupercă ce-i?”. Întrucât pruncii nu se dau în lături de la colesterol, mi-am permis să fac următoarele:
Am procurat două felii de porc, așa, ca pentru șnițel. Le-am condimentat cu sare și piper.
Un ou n-a fost greu de găsit. Nici de numărat.
Ceapă, ridichi și spanac mai aveam în frigider. Spanac încă mai am, am cumpărat ieri un kilogram, de la o gospodină din vecini.
Unt pentru prăjit, brânză de burduf pentru că-i țaparâșă.
Am cumpărat o baghetă în drum spre casă, i-am găsit rostul cu ocazia acestui sandwich.
Am despicat bagheta.
Am fript carnea și oul în unt.
Am pus spanacul, ridichile și ceapa peste jumătatea baghetei.
Am tăiat carnea în fâșii și am pus-o în tablou.
Am continuat cu oul și brânza de burduf.
Am acoperit cu cealaltă jumătate.
A fost ușor de împărțit în cinci sandwich-uri mai mici.
Pe care le-am mâncat împreună cu domnul Andrei Crivăț, jumătatea mai grea a site-ului E-bucătăria. Sigur, el nu mănâncă spanac, așa că a eliminat frunzele. O să le folosesc la altceva. Glumesc.
Adi, ce inseamna taparasa :))?
Țaparâșă=iute, picantă, pișcăcioasă:-))
spune-mi te roooog te rog te rog că-n graba mare(șnițel sfârâind cu spor,
copiii urlând de foame, câinele salivând pavlovianm, nevasta suspectându-te că o înșeli, bla bla bla) ai încurcat ”încă” cu ”âncă”..
spune-mi! hai, minte-mă frumos” :)
nu te pot minți. pur și simplu nu știu să scriu românește:-))).
Adi, mercic, am mai invatat azi ceva. Imi place tare ca folosesti din cand in cand regionalisme – alaturi de condimente, fac si ele deliciul postarilor tale :)!
Ce sa mai zicem? Ne-ai fost udata! Si in gura, si in alte zone :))
Multumim mult!!!
:-))))
Aoleuuu, iar am citit/privit fara sa am mancare in apropiere. Nu ma invat minte niciodata. :D
Nina, ce mă fac cu tine? :-))
Acelaşi lucru l-am păţit şi eu… Adi ar trebui să ai un slogan ceva … ATENŢIE!! site-ul conţine materiale interzise pe stomacul gol!
:-))
E obiectivul nou? Al meu a venit ieri și sunt mega încântat… nu cred că-l mai dau jos pentru vechiul 18-55 :-) (http://flickr.com/photos/emiltamas)
Încă nu l-am comandat pe cel nou, trebuie să mai aștept puțin.
Mandea a executat o variaţiune în care ceapa verde a luat locul ăleia roşii. Efect corect.
Mordechai, verde aș fi pus și eu dacă aveam în raza de acțiune:-)
Bravo Adi! Sunt foarte incantata de acest sandwich. Mi-ai dat o idee buna pentru gustarea de la birou.
hmmmm……este ora 16.39….si de astazi imi propusesem sa nu mai pap nimic dupa ora 16.00 dar sandwich-ul tau mi-a facut o pofta, asa ca merg sa imi pregatesc si eu ….
Off-topic:
Pe un alt blog am participat la o “disputa” verbala cu un alt Victor.
Intrucat toate comentariile apareau sub acelasi nume, situatia a dus la confuzii in randul cititorilor, nemaifiind clar cine ce sustine.
Urmare a acestui fapt, am hotarat ca de acum inainte pe toate blogurile sa nu mai postez sub numele “Victor”, ca pana acum, ci – dupa cum poate fi constatat – sub cel de “VictorCh”.
On-topic: … (Abia reusesc sa-mi inghit saliva suficient de repede inct sa nu „inund” tastatura, ce sa mai si vorbesc…)
beastial, really, numai cand am citit titlul (sandvis cu porc), m-am emotionat:))
presupun ca asta e o simpla „gustare” … asa as vrea sa particip la o masa festiva organizata de tine :D
m-am uitat la banza ta de burduf ce forma si culoare neobisnuita are.zici ca-i telemea.dar e un sandwich cam colesterolicos chiar si pentru copiii (pe care nu-i vrem cu obisnuinte colesterolice) da’probabil ca bun.ca tot ce e bun e im..
acuma poate sa fie si distorsionarea din micsorarea pozelor.asta in loc de scuza pentru critica.