Lucia Verona is a very dear lady to me, a lady who has not only been good to me, but who writes books that I read with such ease that it makes be believe I’m smart. Actually, she writes to my understanding. These day, for instance, I’m reading “Labirint obligatoriu”. I invite you to look for the book and read it. But I don’t want to discuss the book, as I’m no literary critic and apart from telling you I enjoyed the book, I don’t want to say and mind my own business at the same time. The reason why I mention Lucia today is because she participated to my contest with food photos and she got a prize, a recipe named after her, inspired by her culinary preferences. Chocolate and strawberries in the same photo? Yes, it’s possible. Here’s how the Verona double mousse was created:
There are no coincidences in the Universe. I didn’t know what the chocolate bar package mentioned when I bought them, as I chose them by the “this has the highest percentage of cocoa” criterion.
Freckled strawberry, with a tiny green hat… Well, I used about six-seven of these.
I felt that this dessert needs a base. I chose a very simple one: simple crackers which I crushed into crumbs.
I mixed the crackers with cream (two tablespoons of cream for four tablespoons of crushed crackers) and I obtained a sort of consistent but soft, not too fine (there were chunks of crackers left) dough. I put the base on a plate, with the help of a pastry form.
I melted the chocolate using a bain marie and I mixed it with two tablespoons of cream.
I whipped some cream (about two full cups) and I mixed half of it with the chocolate, which I chilled in the meantime.
I blended the strawberries with two tablespoons of sugar.
I mixed them with the rest of the whipped cream.
By using the same pastry form, I placed the chocolate mousse and the strawberry mousse over the cracker base. If you want to make things easier, leave the mousses in the fridge for half an hour.
Lucia, I hope you like this. Click on the photo to enlarge :-).
Verona double mousse, darlings.
Special thanks to
Oana Bodnariuc, Authorized Translator
[email protected]
facebook.com/oana.bodnariuc
Oau, cred ca e super buna. Ce o sa bucure Lucia, abia astept sa mananc minunatia
Delicios :) Cred ca si noi – cei cu timpul foarte limitat – vom reusi sa-l pregatim…
Bravo, Adi :)
ah, ce minunatie, Adi!
Uau! Ce surpriză dulce :) Excepţională reţeta, dragă Adi, sunt foarte mîndră că mi-ai dedicat-o şi abia aştept s-o pregătesc – cred că duminica viitoare. Îţi mulţumesc mult de tot.
lucia, cu drag:-)
Eniko, Zazuza, codeus, bună să fă fie dimineața.
Superb mousse-ul!
Am cumparat si eu ciocolata de asta…Pe a mea scria „iubire”. :) Si daaa…iubesc ciocolata si iubesc si trufele tale cremoase pe care le-am preparat cu ea. ;)
Elena, mulțumesc
Miha, am văzut trufele, felicitări și mulțumesc pentru că m-ai pomenit:-). Am văzut că ai trecut la timp de preparare peste 120 de minute. mie mi-au iesit putin mai repede (cam 15 minute prepararea si 35-40 de minute răcirea). Să încerci si desertul acesta, cred că o să-ți placă:-).
În 10 minute merg în pauza de masă şi aş da oricât ca la final undeva în frigiderul firmei să stea ascuns double mousse Verona:X Doar pentru mine! nu ai cum să nu fii egoist când e vorba de aşa o minunăţie de desert:) Să fii sănătos Adi!
Offtopic- pozele de pe Facebook cu goldenul tău sunt demenţiale:D
AlexT, mulțumesc:-)
doamne cat de bine poate sa arate!fata cuvinte!
Cand vine sotul acasa,un double mousse il asteapta!:)
Recomand la toti!
Eu numai lam vazut si l-am pregatit prietenei mele..no coment”Ia placut”
dar ei rar sa se intimple sa ii placa ceva.
AAAAAA ce bine arata! Cred ca e si ft ft bun. Pacat ca fac alergie de la capsuni. :( Dar de careva ori pe an ma sacrific si tot pap. :D
Paula poti încerca să folosesti in loc fructe de pădure:-)
Sergiu, bravo!
Cam fac alergie la toate fructele care au samburi mici: mure, fragute, zmerura :-s
Paula, merișoare, coacăze? :-)
ce ne-am face noi fara surprizele tale dulci?
exceptionala reteta.
p.s. faci ce faci si ne bagi in maaaaaaare pacat.
:)
Inah, pot să vă și spovedesc dacă trebuie:-)
Buna seara Adi,
Vreau sa fac desertul asta pentru iubita mea de ziua ei.. Eu zic ca e un cadou bun tinand cont ca nu am gatit veci desert. Zi-mi te rog cam care e diametrul la forma de prajituri, ca sa potriveasca cu cantitatile explicate (sau este o forma standard). Ca la mine aici ii buba…ori sunt prea multe ingredientele, ori e prea mica tigaia =))
Andrub, nu are importanta care-i diametrul desertului, tu fa compozitia si o imparti in functie de forma pe care o ai la indemana :-)
Da, si mi-a mai venit o idee scriind ultimul comentariu. Poate imi recomanda doamna Lucia Verona o carte de-a dansei pentru un cadou langa acest desert:P
@andrub, îţi recomand romanul „Labirint obligatoriu”, apărut de curînd la editura Tritonic. Îl găseşti în librării sau îl poţi comanda de la Tritonic. Cel mai simplu este să mergi pe blogul meu şi să dai click pe copertă.
Super desert, de nota 20
felicitari.. ce ma bucur cand vad ca mai exista oameni care au si alte interese in afara de tv, mica barfa, rautati, etc….
Super desertul, vreau sa il pregatesc pt iubitul meu asa intre sarbatori pt ca sarbatorim 2 ani de relatie problema e ca nu sunt deloc buna la gatit decat daca am exact de urmarit reteta. Asta pare usor dar totusi imi tebuie cantitatile cata ciocolata si cati biscuiti :D. Merci mult, Sarbatori fericite!!
tocmai te-am descoperit via „ce se intampla doctore” si imi place de numa’ ce am gasit pe aici… :) in special reteta asta… doar o intrebare… cata ciocolata la cele 2 linguri de smantana dulce? poate mi-a scapat mie dar nu vad niciunde cantitatea ciocolatei… please let me know! in rest toate cele bune si sper sa descopar retete faine in continuare p-aci :)
danna, câtă îți place (o tabletă de ciocolată obișnuită dar poți să folosești și mai multă).
tocmai am terminat si arata de milioane… de gust ce sa mai zic :)
cu multumire din arad :)
Buna ziua si felicitari pentru tot ceea ce faceti!
Desertul arata foarte bine si cu siguranta este foarte gustos.
As dori sa va intreb, daca acest mousse de ciocolata poate fi folosit ca si crema pentru tort…..daca sta mai mult in frigider (peste noapte) nu se intareste prea tare?
Va multumesc foarte mult si mult succes in tot ceea ce faceti!
Sa aveti o zi placuta in continuare