Eu sunt tot la capitolui „împlinirea dorințelor culinare”. Azi a venit rândul Andreei, care se bucură (între altele) când mănâncă brânzeturi. Trei feluri de brânză am folosit la rețeta asta inspirată de mama Roma. Andreea, sper să fie pe gustul tău, deși n-are strop de carne:-).
Mai întâi am luat o țeavă și am tăiat-o în părți egale. Glumesc. Pastele-s gata tăiate în pachet.
Am amestecat brânza pentru umplutură (o parte urdă, o parte brânză de vaci, ușor acrișoară) cu sare, ulei de măsline și două mâini bune de frunze de spanac, spălate bine înainte. Le-am mixat până am obținut o pastă nu foarte fină.
Dacă aveți un cornet pentru patiserie puteți să-l folosiți. Eu nu am avut așa că am improvizat: am tăiat colțul unei pungi pe care am umplut-o apoi cu pastă de brânză și spanac. Din pungă, pasta a trecut în tuburi foarte ușor.
Am așezat tuburile umplute într-un vas termorezistent.
Într-o tigaie am pus o cană de smântână dulce, o cană de parmezan ras, o pișcătură de nucșoară măcinată dur, o treime dintr-n pachet de unt și câteva frunze de busuioc. Am pus tigaia pe foc și am amestecat în ea trei minute, până s-a topit ce era de topit și am obținut un sos consistent.
Am turnat sosul peste paste și am pus vasul în cuptorul încins, într-o tavă cu apă (să se coacă în aburi). Pastele au stat în cuptor 30 de minute.
Sper să-ți placă rețeta și să-ți inviți prietenii la o porție de „caneloni Andreea„.
S-ar putea scrie o carte de bucate numai pe baza combinaţiei paste-brînzeturi-spanac! Foarte bune aceste ţevi! Şi arată superb!
Am preluat legatura Adrian :-)))
Arata foarte foarte bine si iti multumesc. Vinul e deja la rece, plec la cumparaturi pentru restul.
Andreea, cu drag. Lucia, mulțumesc:-)
pastele aste nu le-am folosit niciodata. Merita incercate. Poate reusesc, in felul acesta sa-mi fac sotia sa manance spanac :)
Marius, succes.-)
Exquisite !
de inspiratie Jamie Oliver ;)
Lia:-)
Airtobreathe, tot de la italieni a luat și Jamie rețeta (mi se pare că la el am văzut caneloni cu ricotta și spanac) :-)
Arata demential!
O adevarata simfonie de gusturi …. DELICIOS
O sa o fac si eu in acest week-end :) multumesc de idee ….
yamiii
personal, cred ca spanacul merge de minune la astfel de preparate, asa cum merge si la clatite; daca mai e si batut cu branza, o minune.
am facut eu acum cateva luni niste „crespelle di spinaci” – clatite cu spanac, absolut de vis.
Valeu Adi… iar mă macină stomacul şi-mi zvâcneşte undeva în background retina:) Arată incredibil de bine şi cred că sunt super gustoase.:) noroc că mai e doar un sfert de oră până la pauza de masă:D
Mai Adi, cat is eu de doamna am tras o injuratura cand am vazut cum arata treaba asta scoasa din cuptor. Ceva in genul: „hai sa-mi f.. una, ce-as manca o chestie din asta acum.”
Am făcut și eu acum câteva luni, dar cu câteva diferențe:
– Am făcut caneloni în casă, cu aluat amestecat cu spanac (aluat verde)
– În loc de sosul tău am pus bechamel
Poze aici: http://twitpic.com/sfssm http://twitpic.com/sfttq
Oricum ar fi, rețeta te face să-ți plouă în gură garantat.
Un vin Chardonnay merge de minune asortat la masa asta, buchetul fructat venind în completarea texturii puțin seci a urdei.
A, și o poză cu coca :-) http://twitpic.com/sewg7
Iai, arata grozav canelonii astia. Vreau sa-i incerc si eu. Vasul se pune chiar intr-o tava cu apa sau tava cu apa e pe un raft mai jos? Poate e o intrebare idioata, da nu vreau s-o dau in bara…
In alta ordine de idei, abia astept sa-mi vina si mie randul si sa vad ce reteta imi propui :)
Rox, poti pune vasul direct in tava cu apa, sosul de p ecaneloni nu contine multa apa si exista riscul sa se arda la fund daca nu-i asiguri protectie
Emil, salivez:-)
Cristi, îmi place spanacul oricum, fac uenori si rulade cu spanac in compozitia blatului si feta cu nuci ca umplutura
Nina :-))
AlexT sper că ai supraviețuit:-)
Diana, cu plăcere.
daca ai sti cat m-am chinuit sa umplu tevile alea cand am facut canelloni…. Bine ca am vazut aici cum se face mai usor.
Teo, săr’na :-)
Brândușa, la asta-s bune blogurile culinare:-)
Unde se gasesc „tevi” din astea, ca acuma vad prima data si arata super bine.
Si gustul cred ca este pe masura aspectului.
La Real ar trebui sa fie. Barila.
draga adi.tare as fi mandra daca ai fi baiatul meu.ca de varsta aproape ca te-ai potrivi,daca nu m-ar fi imboldit Oarecine sa merg la scoala,mai lipsesc ceva ani .dar e de bine.eu mie-am facut blogul initial dorind sa reinvii niste retete vechi.dar m-a luat valul incepatorului si am luat-o pa paduri cantand !
treci pe la mine pe blog,in sesctiunea prajituri si mare lucru daca nu oi zice tu ceva de bine.sau asa sper eu care nu am avut oportunitatea ta.dar am avut altele carora ii multumesc lui dumenzeu
Pansy, mulțumesc frumos:-)
si eu am incercat reteta e foarte buna sunt si eu bucatareasa
sunt si eu din baia -mare
In loc de urda ce se poate folosi? Ricotta e cam pe aceesi linie…si nu ne place :) ce recomanzi?
felicitari pt tot ce faci
un amestec de mascarpone cu brânză de vaci.
sunt gustoase eu pe langa ricotta am amestecat si cateva linguri de mascarpone,arata demential ale tale,cand am gatit prima data am facut greseala sa nu pun foarte mult sos alb,iar pastele „au supt”tot,in final au fost bune ,dar data viitoare o sa fac reteta ta!!!