Paste, roșii, busuioc. Ce poate fi mai simplu?

439

Bucătăria italiană e simplă iar cea siciliană e esență de simplitate. De acolo m-am inspirat (de fapt de acolo am copiat) pentru cina de acum două zile. Iar mâncarea a fost mai mult decât satisfăcătoare. Încercați asta acasă și cei dragi vă vor ține minte.

Aveți nevoie de paste. Orice fel de paste. Eu am folosit tagliatelle proaspete.

tagiliatelle al pomodoro 01Aveți nevoie și de roșii. Cele proaspete nu-s cea mai bună variantă în acest sezon dar cele din conservă sunt potrivite.

tagiliatelle al pomodoro 02Busuioc, parmezan, ulei de măsline pentru completarea sosului.

tagiliatelle al pomodoro 03Mie îmi place aroma usturoiului așa că am pus trei căței zdrobiți împreună cu roșiile, într-o tigaie pe care am pus-o apoi pe foc, la încins. Trei minute, cât au fiert pastele.

tagiliatelle al pomodoro 04

Am pus pastele în tigaie și am amestecat. Am condimentat cu sare și piper.

tagiliatelle al pomodoro 05

Am ras mult parmezan peste mâncare.

tagiliatelle al pomodoro 06

Un pahar de vin roșu a completat cina. Chiar și medicii recomandă un pahar de vin pe zi.

tagiliatelle al pomodoro 08

Asta-i tot. Simplitate și gust. Gust bun. Să fiți sănătoși.

tagiliatelle al pomodoro 09

Join the Conversation

  1. bun!am sa fac si eu…ca tot am cumparat un brat de rosii decojite la cutie!(am invatat de la tine sa folosesc asa ceva)

  2. e buna rau bucataria italieneasca, dar arta ei e ca jocul de go. usor de invatat, greu de stapinit… mai ales la noi, unde greu pui mina pe parmezan intreg si busuioc proaspat…
    macar e destul de usor sa iei paste ca lumea, neaparat din grano duro. pentru ele, am invatat o smecherie sa nu mi se lipeasca intre ele „macaroanele” in oala: torn putin ulei de masline in apa de fiert. multi spun ca e o legenda, dar la mine cel putin merge.

  3. geta, succes:)
    fatduck, sarea e esențială, uleiul nu, mai ales dacă ai destulă apă (adică multă). cât despre pastele proaspete, cele făcute de mine, fără mașină ies cam grosuțe și le fierb câteva minute bune, cele făcute la mașină, subțiri tare, doar le opăresc un minut (cel mult) și-s numa’ bune:-)

  4. La capitolul paste m-ai dat gata. Arata grozav in poza si cred ca in realitate iti lasa gura apa. Multam pentru idei, am invatat multe de la tine si sper sa mai ne spui si pe viitor niscavai secrete. Tine-o tot asa!

    1. Victor, multam și eu pentru vizite. Sper să afli cât mai multe lucruri de aici:-). Să fii sănătos!

  5. Eu am gasit la supermarket rosii cu gust si miros de rosii. O fi bine, o fi rau? Nici nu-mi vine sa le termin prea repede, ca cine stie cand mai gasesc asa minune…

  6. foarte bune, cam asa le fac io de post, doar ca pun ciuperci si mult cimbru :D:D

  7. fatduck, busuioc proaspat gasesti in piata aproape tot timpul

  8. in italia, busuiocul e asociat cu ceapa, usturoiul cu patrunjel…

    1. Cunosc suficient de mulți italieni încât să pot afirma că asta nu-i o regulă, Alina:-)

  9. Tudorbuda says:

    M-am entuziasmat cand am vazut tagliatelle proaspete. Credeam ca se gasesc in comert. (Luam in Germania, de la BioVerde).
    Folosesti un brand anume de rosii in conserva. Iau Cirio, de obicei. Sti ceva mai bun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close