De fiecare dată când mă gândesc la copilăria mea fericită, îmi amintesc cu emoție de mâncărurile pregătite cu atâta dragoste de mama. Chiftelele prăjite erau preferatele mele. Plecând de la rețeta mamei, am adăugat diverse condimente, precum chimion și coriandru, pentru a le oferi un gust ușor exotic.
Ingrediente pentru chutney:
- 150 g iaurt gras (10% grăsime)
- 30 g mentă proaspătă
- 10 g coriandru proaspăt
- 2 căței de usturoi (pisați)
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță ulei de măsline
- piper alb
- sare
Mod de preparare
Într-un vas, cu ajutorul unui blender vertical, am mixat toate ingredientele până când am obţinut o compoziţie omogenă și cremoasă. Am condimentat cu sare și piper alb. Dacă sosul vi se pare prea moale, puteți să mai adăugați 1-2 linguri de smântână. Sosul se lasă la frigider minimum 1 oră.
Ingrediente pentru chiftele:
- 500 g carne de porc tocată
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 1 ou
- pătrunjel proaspăt
- coriandru proaspăt
- chimion
- sare
- piper
- 2-3 linguri făină
- 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)
Mod de preparare
Am tocat fin ceapa și verdeața, apoi am pisat usturoiul. Am amestecat carnea tocată cu oul crud, ceapa, usturoiul și verdeața. Am condimentat cu sare, piper și chimion (după gust).
Pe o suprafață curată am pus 2-3 linguri de făină, am luat o linguriță cu vârf din compoziție, am trecut-o prin făină, apoi am modelat chiftele rotunde cu diametrul de aproximativ 2 cm.
Am prăjit chiftelele în baie de ulei, la foc mediu, până s-au rumenit în mod uniform, aproximativ 10-12 minute. Am servit chiftelele calde împreună cu deliciosul sos chutney de mentă.
Cu drag,