Hribe, iuţari şi viaţă bună

536

Aseară am bătut pădurea în căutarea hribelor. În dimineaţa asta, începând cu ora 6, la fel. Recolta n-a fost bogată, am găsit cam cinci kilograme, care după curăţare au devenit o parte ciulama (pentru că erau prea bătrâne pentru a mai putea fi uscate) iar altă parte, cam două kilograme, vor merge la deshidratat pentru a deveni 100-120 de grame de hribe uscate, un condiment puternic, foarte bun pentru a spori aroma oricărui sos făcut din ciuperci.

Pe lângă hribe am mai găsit un clop de bureţi usturoi. Ei au ajuns pe grill, stropiţi cu grăsime picurată din slana afumată. Au acompaniat perfect berea rece.� Sigur, ciupercile găsite mă bucură, dar parcă mă bucură mai mult mersul pe jos, prin pădure, ba la deal ba la vale, prin iarba înaltă şi udă de rouă, prin micile mlaştini făcute de ploile din ultimele zile (am ajuns acasă ud şi murdar). Şi mă mai bucură pozele pe care le-am făcut. Vă arăt şi vouă o parte din ele.

Join the Conversation

  1. Hmm,.. micul dejun o salata rece de hribe cu usturoi, mai ales dupa o noapte de petrecere. De neegalat! LD

  2. Hribii sunt preferatii mei. Iar iutarii, pe jar, cu putina sare… o nebunie!

  3. 5 kg de hribe? as zice ca e destul de bogata recolta:d. de iutari nu mai vorbesc. aia merg bine si cu niste branza de oaie framantata. o minunatie. spor in continuare, si la cat mai multe recolte de felul asta

  4. felicitări pentru plimbare! felicitări şi pentru captură! :)
    oricum, eşti privilegiat că ai pădure (curată) aproape. vedea-m-aş la vânătoare de ciuperci prin pădurea băneasa (bucureşti) printre doze golite de pepsi, pungi şi alte resturi.
    aaa… şi poftă bună! ciulamaua aia de care spuneai îmi face cu ochiul. ;)

  5. Ce frumoase sunt pozele!Mi-au adus aminte de Dumbrava minunata a lui Sadoveanu.

  6. Dominic says:

    Adi, eu am cumparat hribi si galbiori de pe Piatra Craiului…
    O parte din galbiori si hribi au ajuns in congelator dupa oparire…
    Din galbiori am facut niste clatite mai groase cu galbiori si legume si sos de branza.
    Hribii au ajuns intr-o tarta cu ciuperci si ceapa, la fel cu un sos de branza deasupra…

  7. Ce frumoase si simple sunt micile bucurii ale vietii. Superbe pozele.

  8. NICOLETA says:

    Te invidiez pentru ca esti tanar , pentru asemenea „plimbare”, pentru asemenea poze , pentru ciuperci , pentru…. SA FII SANATOS SA REPETI TOT CE AI FACUT PANA ACUM , SI CEVA PE DEASUPRA !

  9. adihadean Author says:

    mă bucur că am reușit să vă aduc un strop de bine:-)

  10. …super recolta…eu stau la ses si nu am parte de asa ceva…culege si pentru mine…pofta buna…

  11. sa cunosti ciupercile si sa culegi doar ce trebuie – mare arta! bravo!

  12. Ce poftă de cules hribe mi-ai făcut :D

  13. uau,hribi,iutari… ce placere la cules si ce de mancaruri gustoase se pot face! La cat a plouat,mi-nchipui ce multe s-au facut!Si cat de placut e sa mergi prin aerul nepoluat al padurii!Multumim pt poze si pt toate retetele deosebite pe care ni le trimiti,succes i continuare!

  14. Am descoperit anul acesta iutarii la otet. O nebunie. Am navigat pe net dorind sa aflu cit mai multe despre perioada recoltarii, lunile cind ii pot culege si nu am gasit mai nimic decat vara si toamna dar cind anume, dupa ce ploua, cand este mai racoare. Zona unde locuiesc este incojurata de paduri de foioase si de conifere.Daca stiti mai multe va rog un mail.

  15. Wow, ce bine arata. Si ce frumoase poze!
    Apropo de hribe, poti sa-mi indici unde as gasi mai multe informatii despre cum se conserva, ma intereseaza in special procedeul de uscare. Iti multumesc!

  16. Solitarul says:

    In ce padure ati gasit hribi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close