Am mâncat la Marty de zeci de ori de când stau în Cluj, cel mai des la Marty Petit, pe Moșoiu, restaurant care s-a mutat în mallul din Gheorghieni și a devenit Marty City. Am lucrat de mai multe ori cu oamenii de la Marty, de fiecare dată bine. Și cu toate astea, nu mă întrebați de ce, n-am scris niciodată despre cum se mănâncă la ei, nu am încercat nici măcar un sfert de cronică. O să o fac azi, cât mă mai țin amintirile unei zile din săptămâna trecută (știți, eu învăț greu și uit repede), în care am fost la mall să târguiesc niște lucruri. Știam că Marty de pe Moșoiu s-a mutat acolo de prin Iunie dar nu mi-a ieșit în drum. De fapt, mallurile nu-mi prea sunt în drum, parchez cât mai aproape de supermarket, intru, iau de pe rafturi, plătesc, plec – ăsta-i ritualul, nu mă uit în prea multe părți că mă ia cu amețeală, nu-s om de mall, asta-i clar. No, de data asta am plecat de acasă cu gândul că mă opresc la Marty, să văd ce mai fac pruncii de pe Moșoiu. Erau unii noi și în afară de Ramona n-am recunoscut pe nimeni (e drept că n-am intrat în bucătărie de data asta). Nici ei nu m-au recunoscut pe mine, deci suntem chit cumva, balanța-i echilibrată. Am cerut meniul, care-i curat, aerisit (am remarcat creșterea calității pozelor din meniu) și care are în el suficiente piese încât să stai un pic pe gânduri înainte de a comanda.
Eu am cerut o supă asiatică – tăieței din orez, creveți, calamari, arome din răsăritul lumii. Bună, dar no zpaizii, adică mi-ar fi plăcut să mă răscolească, așa cum o făceau supele pe care le-am mâncat în Asia. Înțeleg totuși că nu poți să vinzi o supă de felul acela la noi, că nu-s toți duși cu pluta, ca mine. Dar, repet, supa a fost bună.
Am luat la felul doi o bucată de antricot de vită la grătar. Optim, aș zice. Medium spre bine făcut (pe alocuri), fraged, ușor de mâncat. Și destul de ieftin pentru vită – până-n 30 de lei cu tot cu garnitură – nu mă întrebați cât anume, că am uitat. Apropo de garnitură, pentru că nu-s cel mai mare fan al acatofilor, am ales legume colorate – morcovi și broccoli. Mi-au plăcut.
Și un pahar de Cabernet Sauvignon, că-mi place să mă răsfăț cu câte un pahar de vin atunci când mănânc bine.
Desert n-am mai luat, că nu am fost în stare dar am rămas cu mintea la meniul de deserturi, o să mai trec pe acolo doar pentru a „testa”.
Am plecat fără să-mi fi schimbat convingerea că la Marty se mănâncă bine. Și cu senzația de „larg”pe care n-o aveam pe Moșoiu (e drept, acolo aveam senzația de „intim” pe care n-ai cum să o găsești în malluri). Dacă vreți și alte vești bune: au o terasă mare alături iar toaletele-s în incinta spațiului pentru fumători, care-i separat cumsecade de cel pentru nefumători. Tinerii care servesc la masă sunt drăguți iar restaurantul în întregu lui e curat. Să fiți sănătoși.
Articolul asta m-a rascolit la fix. Am fost si noi pana prin Cluj sa rezolvam niste treburi si ne-am zis ca vom manca la Marty pentru ca toata lumea ne-a laudat mancarea si curatenia de acolo. Partea proasta e ca ne-am oprit la ora mesei prin Polus unde am zis ca e musai sa mancam ceva. Ne-am uitat noi prin vitrine si in final am ajuns sa intram la Pizza Hut. Ne-a prostit reclama ca fac pizza italieneasca cu blat subtire. Trebuie sa recunosc ca rucola din poza arata bestial pe pizza. Al meu si-a luat evident pizza din reclama si eu o margherita(in meniu ii spunea altfel dar dupa ingrediente mi-am dat seama ca e vorba de margherita).
Concluzia? Pizza cu blat de burete si ingrediente de plastic fara gust. In viata vietii mele nu o sa mai calc la Pizza Hut. O data m-au prostit dar a doua oara nu.
Pe banii aia cu siguranta am fi mancat ceva foarte bun la Marty.
P.S.-suntem consumatori de pizza buna si avem si noi criteriile noastre.
Partea proasta a pozelor bune, e ca realitatea difera foarte mult de ce primesti. Mi-am comandat o salata usoara, doar pentru ca avea busuioc si in poze era cu frunze proaspete, verzi, „carnoase”. Salata era fada si busuiocul era maruntit, uscat. Nici vorba sa-si dezlantuie aroma, ci, eventual, putea sa-ti ramana in gat, in timp ce inspiri. O prietena si-a comandat ceva cu sote de ciuperci. In poza arata precum unul facut de tine. In realitate, era un terci negricios, maruntit… tot ce nu vrei sa ai in farfurie.
Numa` zic…
dacă oamenii de acolo citesc comentariul tău, vor aprecia feedback-ul (sper) corect:). eu pot să spun că am pozat ce am primit și nu am anunțat pe nimeni că trec pe la ei:).
mancam destul de des la Marty (de pe str Babes), si chiar ma intrebam cum de au reusit ani de zile sa mentina standardele (rar intalnesti asa ceva la noi)…chelnerii zbarnaie, mancarea este la fel de buna nu ai surprize neplacute, preturile sunt decente, muzica buna…Eu sunt multumita de ei, nu am incercat restaurantul din mall, dar o voi face:)
Comentariul meu a fost dat in scopuri constructive.
Dupa critica, si-o lauda: Cascavalul pane, cu cartofii rustici si sos White River, e la fel de bun, de fiecare data :)
ps: cascavalul il mancam de fiecare data pe Horea, iar incidentul cu salata si ciupercile era la mall
sunt o persoana care serveste cel putin pranzul in centru clujului si va pot spune ca bucataria de pe Marty Horea este net superioara celei de pe Babes. In rest, doar cuvinte de lauda, cu exceptia mirosului de mancare ce ramane in urma ta chiar si dupa 4 ore! :))
Multumim Adi. Te mai asteptam!
Mancarea la Marty e excelenta! Am mancat de multe ori de la ei si am incercat diverse feluri de mancare si nu am fost niciodata dezamagita. Cel mai mult imi plac salatele lor, sunt usoare dar si satioase (recomand cu incredere salata Ranch sau Calipso). De asemenea preparatele din carne sunt foarte bine facute, snitelul din piept de pui cu susan si sos tartar e delicios. Parerea mea e ca desi e mai scump decat la alte restaurante (desi nu e mare diferenta de pret), mancarea de la marty chiar merita.
Da, se mananca foarte bine la Marty City.
Eu, in general, sunt fan pizza de la ei, dar au multe preparate care ma incanta :)