Bine v-am regăsit. Am cam umblat în ultima vreme și am stat cam puțin prin bucătărie. Nu-i bai, barem am mai dat jos un kilogram-două, face bine la sănătate treaba asta. Totuși, gura mai trebuie să mănânce din când în când așa că…
Am procurat niște gălbiori, cam jumătate de kilogram (se găsesc și în supermarket în perioada asta), i-am spălat bine și i-am pus la sotat într-o tigaie, cu foarte puțin ulei. Apropo, dacă vreți să cumpărați gălbiori de la cei care-i vând pe marginea drumurilor, ar fi bine să aveți un cântar cu voi. Experiența mi-a demonstrat că de obicei lucrează cu cântare măsluite.
Dovlecel, ardei gras și tulpini de țelină am pus peste gălbiori după ce s-au înmuiat (a luat cam 10 minute faza asta).
Am avut niște pulpe de pui, dezosate. Le-am tăiat în bucăți mari cât de-o îmbucătură și le-am rumenit ușor cu niște pastă de ardei dulce. Le-am condimentat cu sare și piper și după ce s-au înmuiat le-am pus peste gălbiori și legume (puteți deduce de aici că le-am rumenit în altă tigaie, cu foarte puțin ulei, doar cât să ungă tigaia).
Am lăsat puiul, gălbiorii și legumele să stea pe foc împreună preț de zece minute apoi le-am amestecat cu niște tăieței din orez, înmuiați în apă cu oțet și zahăr.
Sigur c-a fost bun.
No, gata, să fiți sănătoși și să ne vedem și mâine pe aici, cu o rețetă ori o poveste și mai faină.
Intrbarea este la ce supermarket gasesti tu galbiori??? Ca eu de la cei de pe marginea drumului am o retinere sa cumpar….
….Intrebarea este ce-i gresit cu tine de preferi din supermarket?
uneori au la carrefour și cora. și la billa.
sa nu razi Adi, dar eu nici macar nu stiu ce-s aia galbiori :) Din poze par ca ar fi un soi de ciuperci… Oricum, arata bine!
geniala reteta. multumesc! o sa o gatesc si eu, sper sa iasa cat de cat :)
Raluca, sunt ciuperci de pădure:-)
Laura, succes!:-)
daca tot ai fost in Austria, sper ca, printre alte bunatati, ai prins si o farfurie de gulas de galbiori: Eierschwammerlgulasch. daca nu, te asteptam in vizita data viitoare :). oricum, nici reteta asta a ta nu e mai prejos! arata extraordinar de imbietor, iar la ingredientele folosite nici n-are cum sa fie altfel decat o deliciosenie :)
Bine ai revenit acasa,desi poate tu nu te bucuri atat de mult ca noi.Arata delicios bunatatea ta din farfurie,..pot sa indraznesc sa te intreb,fara sa razi de mine,acei galbiori se mai numesc cumva,popular,ciuciuleti?ca tatal meu facea o tocanita ffff buna din ei…
Andreea, ciuciuleții se mai numesc zbârciogi, de fapt acesta e numele lor cel mai cunoscut:-). Arată puțin altfel, culoarea e însă asemănătoare.
Zazuza, de data asta nu:-)
hm…am mancat si io din-astia la Poiana Sarata culesi chiar de mine de pe munte…buni tare!
Uite si blogul meu poate dai un ochi sa-mi zici o parere http://foodquicklygood.blogspot.com
Gabriel, e ok, perseverează:-)
Mersi, spor si tie in continuare, te urmaresc atent ;), astept episoade noi din Cook’n rolla
Salut
Cam scumpa reteta asta .
Totusi nici o informatie referitoare la cantitati per portie sau la condimente .
Acuma am tigaile pe foc sunt curios sa vad ce o sa iasa .
Si eu fac chiar acum o „tocanita” de galbiori, nu pun pui :(
ceapa, ardei le inabus fara ulei in putina apa apoi adaug galbiorii 1/2 kg opariti dupa ce i-am spalat cu 1 m cub de apa :lol: adica de f multe ori.
O sa adaug si 2 rosii, usturoi, verdeata de care ai patrunjel sau marar la sfarsit de tot pun smantina amestec si opresc focul.
Cantitati dupa ochi, 3 cepe, 2 ardei la 1/2 de galbiori.
pentru cei care nu stiu, e o idee proasta sa speli gălbiorii cu multa apa pentru ca o retin. cei care ii vand pe marinea drumului ii baga in apa ca sa traga la cantar oricum. De asemenea galbiorii se disting extrem de usor de orice alta ciuperca periculoasa, pentru ca nu exista ciuperci otravitoare care sa semene cu ele. Singura care seamana cu ei se numeste jack-o-lantern, si provoaca doar simptome gastro-intestinale, dar avand in vedere ca nici macar nu apare in diferentiatorul meu romanesc de ciuperci, nu sunt sigur ca creste la noi, eu personal nu am gasito niciodata. deci riscul de a cumpara de pe marginea drumului e mic sau inexistent cata vreme cumparati galbiori.