Pastitsiada de vită

442

În Corfu am mâncat două feluri de pastitsiada, cu vită respectiv cu pui. Mi-au plăcut ambele așa că mi-am cumpărat și eu amestecul de mirodenii pentru pastitsiada (despre care se cuvine să spun că e o parte a moștenitrii primite de corfioți de la înaintașii lor venețieni, care au stăpânit insula o vreme bună), adică enibahar, cuișoare, scorțișoară, nucșoară, coajă de portocală uscată, piper, sare grunjoasă, zahăr, în proporții variabile. Un amestec foarte aromat. Pe care l-am folosit pentru a umple o oală de pastitsiada, o minunată oală, ar trebui să spun, pentru a le face un pic în ciudă bunilor mei prieteni care mi-au luat o oală urâtă de ziua mea, ca parte a unei mici glume (de fapt, la lumina zilei, oala nu-i chiar atât de urâtă și e foarte folositoare). Iată cum:

Am adunat pe lângă mine ingredientele: ceapă, usturoi, morcov, pătrunjel, roșii zdrobite, ulei de măsline.

O bucată de carne de vită.

Mirodeniile.

Am pus carnea tăiată-n bucăți mari în oală. Am turnat peste ea o ceașcă de vin.

Am pus o llingură de ulei, ceapa tocată și usturoiul mărunțit (trei cepe mici, doi căței de usturoi).

Am pus și roșiile zdrobite și morcovul dat prin răzătoare.

Am pus peste toate pătrunjelul (așa, legat) și mirodeniile. Plus o cană de apă. Capacul peste oală și foc mic trei ore.

A ieșit ca-n Corfu deși nu-s sigur că am făcut pașii exact ca-n Corfu.

Ca să fie pastitsiada întreagă, am fiert și paste lângă tocana de carne.

Mi-a plăcut. Am făcut pastitsiada și pentru public și pare că a avut succes.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Tudor Adrian says:

    Buna Dimineatza! mmmm ce bunatate. si eu am fost in corfu anul trecut, dar in nordul insulei in Acharavi si n-am intalnit asemenea deliciu. Sigur am sa incerc!

  2. pai arata-ne si oala *urata* :)
    sa putem compara :P

  3. adihadean Author says:

    asta din poze e oala urâtă.

  4. Imi plac mirodeniile! Pare un deliciu culinar!

  5. A fost buna! acorda-i nitel credit oalei, cu siguranta nu o sa te dezamageasca:)

  6. adihadean Author says:

    sigur că-i acord. în fond și eu sunt tot un fel de oală urâtă și lumea îmi acordă credit cu toate astea:)

  7. adihadean Author says:

    maria, e bun-bun:)
    tudor, eu am văzut peste tot, și m-am plimbat un pic:)

  8. wrong! eventual esti o oala sub presiune:))

  9. Adi,

    Care ar fi varianta ta pentru salata Cezar?:)
    Doar o parere.
    Daca ai timp. Si chef.

    Iti multumesc

  10. adihadean Author says:

    unele lucruri n-au nevoie (și nici nu le priesc) de variante, sunt perfecte așa cum sunt. salata caesar e unul dintre ele.

  11. super bun

  12. tata ne facea acasa ceva de genul,imi placea la nebunie paste si cu carne de vita cu sos
    ff bun …..coplilaria asta

  13. adihadean Author says:

    eh:). eu am amintiri de 5 volume..

  14. adi, cum sa fie urata oala aceea?
    mie imi aduce aminte de oala mamei din copilarie :) plina cu bunatati :P

    mmm…daca asta e oala urata, ma intreb cum arata oala frumoasa pt tine :)

    am si eu standard, adica asta:

    http://www.amazon.com/gp/product/B001FVRHP4?ie=UTF8&tag=cast-iron-cookware-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B001FVRHP4

    dar na…visez cu ochii deschisi :)

  15. Hmmm, parca am si simtit mirosul acestei bunatati. Interesant amestecul de mirodenii in combinatie cu carnea.

  16. Salut,
    Ai idee pe unde gasesc amestecul de ingrediente?
    Sau trebuie sa mi-l fac eu?
    Multumesc!

    1. adihadean Author says:

      Bob, ori în Grecia ori amesteci singur:)

  17. eu am mancat to in Grecia,dar era la cuptor si cu un sos Bechamel…sper ac am scris bine….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close