Nu prea știu cum să traduc asta în română, pentru că nu sună cum trebuie. Dar odată ce veți citi rețeta, vă veți face o idee despre acest fel de gustare, pentru că de fapt asta este. O să vă prezint și modalitatea de preparare a cărnii, dar și o idee de gustare pe care puteți să o pregătiți cu resturile de carne, în caz că mai rămân. Pulled pork este carnea gătită printr-un proces lung, la foc domol, până ajunge în punctul acela în care poate să fie sfâșiată direct cu furculița, datorită frăgezimii. De aici și denumirea. Așadar, azi vă propun rețeta: pulled pork quesadillas.
Ingrediente pentru pregătirea cărnii:
- 1 kg carne de porc (eu am folosit umăr, dar se poate folosi și mușchi sau ceafă)
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingură zahar
- Piper
- Sare
- Fulgi de chili
- 2 caței de usturoi
- Ghimbir
Metoda de pregătire:
În primul rând am pornit cuptorul la 220 de grade, după care mi-am pregătit o tava, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
Într-un bol am amestecat sosul de soia, zahărul, sarea și piperul, fulgii de chili, usturoiul zdrobit și ghimbirul dat pe răzătoare.
Am crestat partea cu șorici, apoi am uns cu pensula întreaga bucată de carne, cu amestecul de mai sus. Puteți să faceți asta și cu mâna.
Am băgat carnea la cuptor la 220 de grade, iar după 20 minute am redus temperatura la 120 de grade. Am lăsat-o să se gătească la foc domol, în liniște, 4 ore, timp în care am mai întors-o de pe o parte pe alta.
După cele 4 ore arăta așa. Super fragedă și aromată.
Mai departe vă prezint o idee de gustare pe care puteți să o faceți într-o seară în care aveți chef de altceva, dacă aveți rămășițe din această carne. Drept să vă zic, soțul meu a rămas la varianta aceasta, prea suculentă si fragedă să nu fie mâncată lângă o porție de cartofi prăjiți și o salată fresh.
Eu am mers mai departe și am facut quesadillas. Despre ce vorbesc? Vă zic în cele ce urmează.
Ingrediente pentru quesadillas:
- Lipii
- Pulled pork
- Fasole boabe
- Porumb boabe
- Castraveți murați
- Brânză/cașcaval
- Sare și piper
- Ulei de măsline
Metodă de asamblare pulled pork quesadillas:
Vă ziceam adineauri că voi sfâșia carnea de porc. Ei iată că i-a venit rândul. Tot ce am făcut apoi a fost să o amestec cu restul ingredientelor.
Am tapetat din nou o tavă cu hârtie de copt, am pus o lipie in tavă, apoi am pus din compoziție pe jumătate de lipie.
Am adus cealaltă jumătate peste partea cu compoziția și am presat bine. Am repetat procesul până am terminat compoziția.
Ultima etapă a fost să ung fiecare lipie cu ulei de măsline, cu ajutorul unei pensule.
La cuptor la 200 de grade timp de 10 minute, până lipia capătă o culoare brună.
După expirarea timpului, am scos tava din cuptor și am acoperit-o cu un prosop. Lipiile vor fi crocante, însă pe măsură ce se vor odihni, vor deveni fragede și vor fi ușor de tăiat.
Se potrivesc de minune cu guacamole, salsa, sos de usturoi, ketchup sau orice altă combinație de sosuri vă place.
Este o gustare tare faină, până și fetiței i-a plăcut și cu siguranță și celor care vor gusta din ele.
Până data viitoare, vă aștept și pe Instagram cu alte idei de preparate.
Toamnă frumoasă!