Aș zice că dintre toate tipurile de vin, cel roșu este preferatul meu, în special cel dulce sau demi dulce. Oricum, un pahar de vin roșu din când în când e chiar indicat se pare. Însă pe lângă a-l savura simplu și pe îndelete, îmi place să folosesc vinul ca bază pentru alte deserturi – pere poșate în vin roșu e probabil cel mai elocvent exemplu – sau alte băuturi, precum rețeta de astăzi.
Sangria are origini spaniole și are la bază vinul roșu, obligatoriu de cât mai bună calitate, peste care se pot adăuga o multitudine de alte ingrediente, precum suc de fructe, brandy, fructe proaspete sau apă minerală. E o băutură des întalnită în restaurantele spaniole și rar găsești două băuturi identice tocmai pentru ca îți permite să experimentezi cât îți poftește inima. Ideal e ca băutura să stea la rece cel puțin câteva ore înainte de servire și este perfectă pentru petreceri. Ca fapt divers, există și sangria cu vin alb, caz în care se numește sangria blanco.
Aveți nevoie de: 1 sticlă de vin roșu (dulce în cazul meu, dar puteți folosi vinul vostru preferat), 1/4 cană brandy, 2 portocale, feliate, 1 lămâie, feliată, 1 pară, feliată, 1 mână zmeură proaspată, cuburi de gheață.
Amestecați toate ingredientele într-un vas de sticlă și dați la rece câteva ore.
Text&Foto: Oana Olguța Iliescu
Am o rugaminte!
Saptamana viitoare fata mea aniverseaza 1 an de la casatorie,prilej cu care m-a rugat sa ma gandesc la un meniu special.
Am pregatit multe mese in viata mea,am o idee foarte buna despre ce inseamna sa ai invitati,acum insa,am nevoie de ajutor.Imi puteti recomanda un meniu SPECIAL?
Multumesc pentru reteta recenta;cu siguranta va fi pe masa.
Multumiri dlui Hadean,multumiri tuturor pentru amabilitatea de care dati dovada impartasind cu noi din experienta dvs.
Am incercat de multe ori sa aflu secretele Sangriei,si pe unde am umblat nici un patron de local nu o sa ti-l spuna! Ei, deobicei asi fac retetele proprii,de aceea nicaieri in Spania nu o sa gasesti doua sangrii la fel… Pofta buna!
Mi-e dor sa beau o Sangria si sa ascult niste muzica traditionala intr-un local micut ascuns pe strazile din Barcelona. Multumim de reteta Olguta!