Ieri am fost în București, la Romaero. Am participat la SIM în calitate de bucătar oficial și prieten al celor de la Kuxa Studio. A fost o plăcere și o bucurie. Nu o să vă spun multe despre mobila Nobilia pe care vinde Kuxa (apropo, pe porțile fabricii din Germania ies 2500 de bucătării făcute la comandă, în fiecare zi), poate doar că am stabilit că atunci când o să am casa mea, bucătăria-mi va fi desenată, configurată și construită de ei. Pentru că-mi place și cum arată și cum funcționează. Acum, să trecem la treabă, adică la ce am gătit acolo:
Am luat o bucată de piept de porc cu tot cu piele.Am crestat-o și am frecat-o bine cu un amestec de scorțișoară, piper, enibahar, chimen și coriandru. Am presărat peste ea arpagic tocat și am tapetat-o cu rondele de smochină. Apoi am pus-o în cuptor la 170 de grade, da la ora 11 la ora 15.30.
Rondelele de smochină și-au lăsat încet dulceața peste carne.
La urmă, am mărunțit carnea cu cuțitul și am așezat-o pe felii de pâine prăjită. Am presărat peste ea rondele de roșii și frunze de coriandru tocate.
Am mai făcut o cremă de mazăre cu mentă. O domniloară care mi-a spus că-i vegetariană, a spus despre crema asta că miroase urât. No more soup for her! Crema-i chiar grozavă.
Crema de cartofi cu praz, bacon caramelizat și arpagic a cam rupt gura târgului (pardon de expresie).
Totuși, a fost întrecută de crema de legume (morcov, păstârnac, țelină, ceapă, mazăre) cu ciuperci coapte și sfeclă fiartă. Și cu cimbru.
Ca de obicei, după câte un astfel de eveniment, până ajung acasă, primesc câteva mailuri de la doamne, domnișoare și domni care vor rețetele:). Ar trebui să-mi fac niște pliante cu rețetele de demo pe care să le distribui la fața locului, oare? Sigur că explic rețetele și pe loc dar unele informații esențiale se pierd de la locul demonstrației până la cratița de acasă.
La urmă am făcut și un desert, ștrudelul cu măr din programul Farfurii curate, cu merele tăiate cu cuțitul și înmuiate cu scorțișoară și mentă. În cazul de față am folosit mai mult zahăr decât în rețeta pentru grădinițe:). Pe deasupra am presărat busuioc mărunțit.
Dacă aveți nevoie de detalii, aștept întrebările în comentarii, ca de obicei. Și tot ca de obicei, mă voi strădui să răspund coerent. Să fiți sănătoși.
You’re the soup Nazi. (Seinfeld) :)))
yes!
Interesant! Combinaţia de condimente e arăbească, carnea e de porc. Cred c-a fost foarte savuroasă!
Vreau si eu reteta de strudel
pentru patru persoane: trei foi de plăcintă sau aluat franțuzesc (aluatul e complicat de făcut, nu chiar vrei să-ți bați capul cu el), o jumătate de pachet de unt topit dar nu fierbinte, 5-600 grame de mere. e important ca acestea să fie gustoase. merele spălate se taie cu cuțitul în bucăți nici mici nici mari (cât un vârf de deget mic) și se pun într-o tigaie cu un baton de scorțișoară, câteva frunze de mentă și trei linguri de zahăr. se țin pe foc mic până se înmoaie merele. se lasă merele să se răcească puțin. se întind foile de aluat (suprapuse), se unge foaia de deasupra cu untul topit, se așază merele pe toată lungimea foii apoi se rulează. la fiecare rulare, se mai unge foaia cu unt, astfel încât să nu rămână foaie neunsă. se crestează în partea superioară din trei în trei centimetri, să iasă aburii din interiorul ștrudelului. se coace 12 minute la 180 de grade Celsius. se pudrează cu zahăr.
buna!in primul rand tin sa te felicit..esti foarte talentat.si vin cu o rugaminte:)..duminica voi participa la un concurs de gatit in aer liber cu tema mancare la ceaun..cineva a crezut ca face o fapta buna si ma inscris:P..problema e ca nu am nici cea mai vaga idee de ce as putea prepara..te rog multtt ma poi ajuta?ce fel de mancare as putea gati in aer liber,la ceaun..gustos,..scapa-ma:)
uite aici o listă de sugestii: https://adihadean.ro/?s=ceaun&x=0&y=0
baftă!
de fiecare data cand insiri un meniu asa divers, ma gandesc cat timp iti ia pregatirea lui!
destul de puțin. e chestiune de organizare și dotări:)
Mi-ar placea un mini-bar cu shot-uri asa gustoase ! Cum ai facut crema de mazare cu menta ????
pui la fiert o cană de mazăre și un cartof, o lingură de frunze de mentă proaspete (spre final) și puțină sare în nu foarte multă apă (patru căni). după ce au fiert cartofii mixezi cu un blender vertical sau în robotul de bucătărie. adaugi o linguriță de unt și trei linguri de smântână dulce și-i gata.
Buna Adi,
ca de obicei, o treaba extraodrinara ai facut iar.
Daca o sa ai vre-o data nevoie de pliantele alea tiparite, nu te costa nimic, doar pentru cate faci si tu pentru noi in fiecare zi :)
mulțumesc frumos:)
multumesc frumos!
Ce sa zic: Felicitari! Totul arata impecabil, gusturi spre desavarsire.
arata delicios…de ploua in gura, ca tot e ora pranzului! ne dai si reteta pentru crema de legume ?
multumesc anticipat !
am pus-o în postare. cantități, după preferință.
Pe mine ma incanta si crema de legume cu ciuperci si sfecla, deci as cere-o cu multumiri in avans :)
Am tot ocolit supele crema pina acum pt ca m-am gindit ca trebuie sa aiba ele un agent de ingrosare altfel nu sint….crema. Dar aici la tine vad ca nu au nici un fel de amidon sau faina, ceea ce ma incinta grozav. Vine sezonul rece si cred ca supele astea sint excelente pe post de „confort food”. Multummesc frumos Adi pt idei.
BTW, poti sa detalizi un pic si supa de praz cu cartofi? (cantitati). Multumim.
1 l apă, 350 g cartofi, 100 g praz, 1 ceapă, 30 g unt, 60-80 ml smântână dulce, sare, piper, nucșoară.
Felicitari pentru invitatie si pentru ce ai gatit:
arata superb si sunt convinsa ca au fost delicioase. Sper sa ajungi sa ai un astfel de mobilier in bucataria proprie
mulțumesc
Nu pot sa cred ca ai fost la SIM si eu nu am stiut! De ce n-ai anuntat inainte aici, veneam cu mare placere sa te salut. Uf. :(