Dry rub ribs, (ce simplu sună engleza asta uneori, în comparație cu româna) sau, dacă vreți, coaste frecate cu condimente uscate. Asta am făcut cu ocazia ultimei treceri pe la țară (Băița de sub Codru). Am luat coastele din Baia Mare și în cele 45 de minute făcute pe drum, și-au revenit după frigider, s-au relaxat și au fost aproape gata pentru grătar. Aproape gata pentru că le lipsea ceva: mirodeniile.
Coriandru, chimen, rozmarin, sare grunjoasă, piper. Le-am zdrobit bine.
Am crestat coastele pe partea cu pielea.
Am frecat carnea de jur împrejur cu amestecul de condimente. Inclusiv în crestături. Am lăsat-o să se odihnească și să facă priză cam jumătate de ceas.
Am pregătit grătarul. Fiind unul mic, am fost nevoit să-l reumplu cu cărbuni încinși pe la jumătatea timpului de coacere.
Am pus coastele pe grill și le-am acoperit cu o tavă, să se coacă/afume și de sus. Le-am ținut pe grill aproape trei ore.
Să nu credeți că așteptarea a fost grea. Nici poveste.
La urmă, coastele aveau un înveliș interesant, șoriciul moale în partea de contact cu carnea și crocant la suprafață. Foarte gustos, de la fum, de bună seamă.
Carnea s-a desprins de pe os foarte ușor. Aromele din mirodenii au trecut în carne și toată lumea a fost mulțumită.
Să fiți sănătoși.
Ce frumos ai crestat coastele.Am retinut ideea cu tava care acopera carnea.
O zi frumoasa!
piept de porc cu os…buna ideea pt gratarul de duminica:D
imi place combinatia de mirodenii !imi inchipui aroma coastelor !
of, ce-ti mai place porcu’…
si mie!
cea mai bună dintre legume! :))
Eu recomand un piept de mangalita,poti sa-l mananci si fara condimente atat de gustos e.
Wow, ce-i aici manca-ti-as! :)))
Buna treaba…! Dar ce mi-a placut mult este denumirea localitatii „Baita de sub codru”-suna asa de dulce !!!! Acolo .la voi. traieste o natie aparte de romani -deci inca este bine !