Huevos rancheros este o rețetă delicioasă, de origine mexicană, care era un fel de mic dejun întârziat al țăranilor, după ce lucrau intens la fermă dis-de-dimineață. Nu știau ei de brunch, dar eu v-o recomand astăzi tocmai cu acest scop. Rețeta se poate face în diverse variante, cu fasole, cu chorizo, dar astăzi vă arăt o variantă cu cartofi și cârnați afumați.
Ingrediente
- 2 cârnați MEATic copți și afumați, de pe hadeancatering.ro
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei roșu
- 1 ardei galben
- 6-8 roșii cherry
- 250 g de cartofi
- Boia afumată
- 5 linguri de sos de rosii
- 4 ouă
- Cimbru
Mod de preparare
Am curățat cartofii, i-am tăiat felii mai groase și i-am pus la fiert în apă cu sare pentru aorpximativ 10 minute. Între timp, am tăiat cârnații felii și i-am călit în tigaie pentru câteva minute și i-am scos pe o farfurie. Apoi am strecurat cartofii și i-am pus în tigaie să se rumenească în grăsimea rămasă de la cârnați. I-am lăsat aproximativ 6-8 minute, cât să se rumenească pe ambele părți și apoi am adăugat ardeii tăiați cubulețe am amestecat aproximativ 2-3 minute.
Apoi am adăugat roșiile cherry tăiate în jumătăți, usturoiul tocat mărunt, boia afumată după gust, sosul de roșii și cimbru. Am adăugat cârnații, am amestecat bine toate ingredientele și apoi am făcut 3 spații în tigaie în care am spart câte un ou. Pentru a finaliza, am dat tigaia la cuptor, la 180 °C , pentru 3 minute, cât să se coacă puțin ouăle, dar gălbenușul să rămână moale
O mâncare ideală pentru lipii sau tortilla. Să aveți poftă!
Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!