Rețeta de azi e simplă, ușoară, fără carne, numai bună pentru o scurtă pauză între mesele copioase de Crăciun și Revelion. Iată:
Champignons, cele mai mici cu putință, ardei iute, puțin pătrunjel.
Orez.
Bine, fie și un cățel de usturoi. Pe care-l tăiem în bucățele mai mari. Ardeiul iute-rondele. Folosim din el cât ne pică bine.
Am pus orezul la fiert în apă cu sare.
Am pus puțin ulei la încins.
Am încins și ciupercile și le-am lăsat puțin să se pătrundă (un minut, nu mai mult). Împreună cu ele am pus ardeiul și usturoiul.
Am pus orezul fiert peste ciuperci și pătrunjelul rupt. Am amestecat ușor și am stins focul.
Delicios, sățios, arome puține dar bine definite.
Poate fi gura de aer proaspăt înainte de scufundarea într-o altă masă plină cu…de toate:-).
Să fiți sănătoși.
Orez fara curry? hmm… da-l in ma-sa de ardei, eu vreau si curry :)
ALex, poți pune curry oricând, poate și puțin șofran:-).
Chiar ma gandeam ce am putea manca azi ca m-am saturat de sarmale, „porcarii” si alte mancaruri specifice Craciunului. O sa merg sa iau niste „campioane” si sa pregatesc aceasta mancarica pe cand se intoarce sotia de la munca.
De Revelion as vrea, daca poti si ai timp, sa ne dai niste idei „cret(z)e” (deosebite) cum sa pregatim pestele. :)
Perty, după cum ai observat, posete rețete pe care le prepar și eu, ca să pot pune poze. De Anul nou voi fi plecat, deci nu voi găti. În concluzie…:-(
Grozava reteta. Cred ca o sa incerc si eu astazi. As rade putin parmezan deasupra in farfurie. Mmmmm. Delicios.
Parmezanul e o idee bună.-)
Pai nu trebuie sa postezi chiar in seara de Revelion! :) Bine, hai ca nu te mai tachinez… poate la anu`! :)
Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, putere de munca si multe-multe drumuri in Oradea :) … in concluzie un an mai bun ca 2009, dar mai prost ca 2011! :)