Linte și fasole într-un curry vegetarian și de post

1.3K

E zi de post, e post în fiecare zi de fapt. Sigur, nu pentru toată lumea. Dar și cei ce aleg să nu postească, din orice motiv ar face-o, pot mânca fără carne (mai ales dacă-s vegetarieni). Azi vă arăt ce am făcut ieri: o mâncare simplă, bogată-n fibre dar și în arome, exotică și foarte pământească în același timp. Am făcut un curry din linte și fasole albă, cu bob gigantic. Aș putea să numesc mâncarea asta David și Goliat (la asta mi-a fugit mintea când am văzut lintea mică lângă fasolea enormă).

Am folosit linte și fasole din conservă (n-am o problemă cu asta, atîta timp cât cutia conține pe lângă fasole doar apă și sare, am grijă în schimb să nu mai pun sare în mâncare).

Am mai folosit două cepe, un cățel de usturoi și câteva fire verzi de arpagic.

Pentru aromă și culoare: boia dulce, galangal praf, curry dulce și curry iute.

Am pus ceapa și usturoiul (tocate) în ulei de porumb, la încins. Când au început să sfârâie am adăugat apă (o ceașcă) și am ținut tigaia pe foc până a scăzut apa și s-a format un sos grosuț și dulce. Apoi am pus lintea și fasolea și am mai pus trei linguri de apă.

Am mai admirat o dată condimentele…

…apoi le-am pus în mâncare și am amestecat. Am lăsat să dea două-trei clocote apoi am luat mâncarea de foc.

Mi-am asprit mâncarea cu ardei iute și am aromat-o (extra) cu arpagic verde.

Bun de la un capăt la altul. O să mai fac.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Sa fii sanatos si tu si ai tai dragi !
    La multi ani de ziua noastra !

  2. La Multi Ani de ziua Romaniei !
    Buna reteta, imi place si am sa o fac in curand. Eu si sotul meu suntem mai mult vegetarieni, de fapt ovo-lacto-vegetarieni si ma bucur mult ca scrii retete si pentru categoria asta. Multumesc :)

  3. Mi-a placut trimiterea la David si Goliat. Imi permiti sa o fac mai explicita pentru toata lumea ?
    http://www.lecturirecenzate.ro/2010/10/31/david-si-goliat-biblia-5/
    Sper sa nu te supere ca am pus acest link :)

  4. arata bine si deloc complicat!

  5. Pam, pam?! Me happy! :)

  6. Cosmin Cretu says:

    Foarte frumos! Thqu!

  7. Foarte bun! mai inainte am incercat: mi-a luat foarte putin timp si mancarea e foarte gustoasa! Multumim frumos de reteta!
    PS: doar o intrebare scurta; eu sunt din Moldova si prin arpagic nu cred ca intelegem acelasi lucru. Mai exact, ce ai folosit? e vreo planta aromata?

    1. chinezu_ says:

      arpagicul e samanta la ceapa si ce s-a folosit aici e ceapa verde in crestere

    2. Adi Hădean Author says:

      n-am folosit ceapă verde în creștere ci arpagic: http://ro.wikipedia.org/wiki/Arpagic

  8. Yeeeeiii ce ma bucur pt reteta asta !
    Si eu ma gandeam la un fel de linte cu vinete si curry dar mi se pare mai usor asa cum ai facut tu .
    Multumim !

  9. Cred ca ar fi mers si un pic de crema de cocos.

  10. vaaaaaaai ce bun a fost…multumim de reteta

  11. Alexa Georgeta says:

    foarte rapida si gustoasa , iti multumesc din suflet ptr. reteta , am sa o pun in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close