Sâmbătă am fost la Anca și Andrei. Andrei e între altele, un foarte bun fotograf. Ne-am jucat puțin împreună. Eu cu mâncarea, el cu tehnica foto din dotare. Am făcut niște paste și o mândrețe de cotlet uns cu pastă aromată, din mirodenii și usturoi, cu garnitură de spanac sotat.
Am găsit cotlet cu piele și puțină grăsime. Și cu os. Spanacul, proaspăt și crud, producție turcească. Vedeți ceva verde pe o farfurie. Sunt smochinele din gemul de smochine pe care l-am primit de la Viorel Copolovici acum ceva vreme. Dacă nu aveți un Copolovici care să vă dăruiască așa ceva, înlocuiți-le cu ceva dulce. Poate cu o dulceață de nuci verzi.
Anason, chimen, piper multicolor – astea au fost mirodeniile.
Am mai folosit usturoi (3-4 căței) și o lingură de muștar franțuzesc.
Puțină sare grunjoasă, coajă de lămâie, smochinele din dulceață, pătrunjel verde, cimbrișor, puțină salvie.
Am făcut din ele o pastă, foarte aromată.
Am crestat cotletul (caroiaj).
Am uns bine cotletul. Pasta are rol dublu: pe de o parte aromează carnea, pe de altă parte protejează grăsimea de la suprafață, o împiedică să se ardă. Am pus cotletul într-o tavă, pe hârtie de copt, pe lângă el am pus roșii cherry și ceapă verde tăiată în bucăți mari. L-am pus în cuptorul încins și l-am lăsat acolo o oră și jumătate la 180 de grade Celsius. Dacă vedeți că e în primejdie să se ardă la suprafață, acoperiți tava cu folie de staniol.
Am spălat spanacul și l-am tăiat (mă rog, am tăiat partea de jos a frunzelor).
Am pus spanacul într-un wok, l-am stropit cu ulei de măsline și cu zeamă de lămâie (cam o lingură din fiecare), am presărat sare și piper peste, am mai aruncat în wok 3 căței de usturoi tăiați în bucăți mari și am pus wok-ul pe foc iute (folosiți orice tigaie) pentru trei minute, amestecând spanacul mereu.
Sigur, spanacul a ajuns pe foc abia după ce am scos carnea din cuptor (am lăsat-o să se odihnească zece minute).
Să fiți sănătoși.
Adi , ca de obicei extraordinar!
Smochine… interesant. Se simte bine gustul in preparatul final?
alexandra, mulțumesc
bogdan, gustul poate fi mai puternic sau mai slab în funcție de cantitate. având în vedere câte miridenii cu gusturi diferite am folosit aici, gustule subtil, ca o linie subțire.
Fotografia nr. 3 e superba. Buna de facut poster.
Bunut…iar pozele m-au facut sa-mi doresc si in farfurie aceasta minunatie !
dada … cotletul la cuptor … asa da .. ft bun .. !
Wow,
cred ca o sa gatesc cotlet la cuptor :)
Sunteti un geniu al gatitului!
Lazar
Eeee, se vad rezultatele mersului la Gimmy :). Iar papica e ca de obicei, foarte yummy.
Foarte tare: mancarea, pozele. O echipa buna care merge perfect.
Esti cu tricoul rosu? Vai, ce-ai slabit!
Faine fotografiile :), iar de restul mmmmmiammmmmmm…..
interesanta dulceata de smochine in marinata.la final se simte ceva din gustul smochinelor ?sau ramane doar dulceata?
Tot farmecul îl oferă amestecul de mirodenii …