Porc la grătar, fără grătar

778

Știu, titlul sună a nonsens, da’ nu-i bai, s-au văzut altele și mai rele, inclusiv pe acest blog. Ce vreau să spun de fapt e că, uneori, în anumite condiții, poți mima o grătăreală fără să ai grătar sau tigaie grill, fără să-ți afumi casa, fără să pierzi prea mult timp. E destul să ai un cuptor electric cu încălzire de sus, adică un cuptor care are sperpentina aceea ce se încinge la roșu în 2-3 minute. Încercarea pe care v-o arăt azi e făcută cu piept de porc dar am testat și cu steak de vită, a funcționat corespunzător. În ceea ce privește pieptul de porc, l-am marinat 2-3 ore la rece, cu rozmarin, sos de soia, ulei de măsline și piper abia zdrobit.

pipet de porc

Am așezat bucățile de carne în tigaia din fontă (poate fi orice tigaie cu mâner suficient de rezistent la temeratură, care poate ajunge în cazul acesta la 220 de grade Celsius sau mai sus).piapet de porc în tigaieAm pus tigaia sub serpentina încinsă a cuptorului, la 10-12 cm distanță (pe o tavă situată pe trepta cea mai de sus a cuptorului).

porcDupă 5-6 minute am scos tigaia din cuptor. În această imagine aveți o informație pe care o neglijează mulți: tigăile scoase din cuptor se operează CU MÂNA PROTEJATĂ. Că-s fierbinți.

mănușăAm scurs grăsimea adunată în tigaie, am întors carnea pe partea cealaltă și am mai lăsat-o în cuptor cinci minute. Am mâncat-o cu salată de ardei copți.

piept de porc

Să fiți sănătoși.porc

Join the Conversation

  1. O tigaie din aia strămoșească, neagră, din tablă groasă, e bună ?

    1. „Am așezat bucățile de carne în tigaia din fontă (poate fi orice tigaie cu mâner suficient de rezistent la temeratură, care poate ajunge în cazul acesta la 220 de grade Celsius sau mai sus).”-spuse domnul hadean

  2. Alexa Georgeta says:

    imi pare rau dar eu nu am cuptor electric , imi inchipui cum iese , cred ca se topeste in gura , iar pe langa carnea aceea gustoasa merge si o portie de cartofi prajiti sau mancare de cartofi , sau de alte legume care sa se asorteze cu ardei copti.

  3. Ai folosit tigaia dintr-un motiv anume?
    Nu de alta dar la o prima vedere mai mult sens ar avea o tava cu gratar inclus pusa sub serpentina cu pricina. In felul asta carnea se coace frumos iar grasimea ajunge in tava.

    1. Adi Hădean Author says:

      faptul că bucățile de carne stau în grăsimea proprie ajută, altfel, carnea s-ar usca prea tare. am ales să scurg grăsimea la jumătatea timpului pentru că era prea multă și-mi împiedica rumenirea, în condițiile în care încă se mai topea din felii. văd sensul unei tăvi cu grătar dacă pui niște cartofi la fript în grăsime, tăiați în bucăți potrivite, să se frigă odată cu carnea:).

  4. Un vin rosu sec si e perfect.

  5. Dumnezeule, cum arata! Pana si colesterolul meu care a ajuns pana in tavan, mi-ar da voi sa gust asa ceva. Super recomandare! Multumesc!

  6. O idee,ca am vazut ca cineva se plangea ca nu are cuptor electric, se poate face si la cuptor cu gaz care are duze pentru grill. Si daca pui o tava cu apa jos si bucatile de carne direct pe grilajul acela pe care de obicei se pun tavile, obtii o friptura la gratar si cu mai putina grasime. Nu se usuca. Va spun din experienta :). Iar in tava cu apa vezi cata grasime au 3 bucatele amarate de ceafa… :) Te cam sperii.

  7. Ardei copti!!

  8. Imi lasa gura apa. Oare nu merge si la un cuptor pe gaz cu broiler?

  9. Retele sunt super…..Sunt foarte folositoare, in special celor incepatori in bucatarie….

  10. Mhhh…o combinatie exact pe gustul meu! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close