Frigărui de miel, cu hummus

391

Uneori găsesc miel proaspăt în magazinele de pe la noi. Rar, că dacă găseam des, puneam ceva cu miel în meniul restaurantului. Ultima încercare cu miel s-a datorat prezenței în raza mea de acțiune a unor bucăți de mușchiuleț.

Carnea a stat ore bune la marinat cu ulei de măsline și usturoi.

Pentru garnitură am pregătit câțiva bănuți dintr-un cartof.

Am tras carnea pe țepușe, am stropit o tigaie cu ulei și am pus carnea la fript împreună cu cartofii. Trei minute pe fiecare parte, pe foc mediu. Am presărat sare și piper proaspăt măcinat peste carne și cartofi.

Am însoțit carnea și cu niște frunze verzi (care pot fi orice, salată, spanac tânăr și crud, măcriș, frunze de ridiche dacă-i sezon) și cu o lingură zdravănă de hummus preparat ca aici.

Am presărat fain frumos și niște za’atar peste mâncarea din farfurie.

Dacă a fost bun? A fost perfect! O porție mică dar îndestulătoare, mușchiul pătruns doar cât trebuie, rozaliu în mijloc, fraged și cu aromă delicată.

Atât pentru azi. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Imi place ideea cu frigarui de miel si za’atar, o voi retine!

  2. O combinatie perfecta #love. Sper sa nu se supere multa lume ca zic asta, insa bucataria Middle Eastern este cea mai delicata, cea mai buna, cea mai versatila, cea mai sanatoasa, cea mai delicioasa, cea mai cea mai :)) Iar un alt avantaj este ca putem gasi majoritatea ingredientelor foarte usor si in Romania, ceea ce face ca si costul sa nu fie prohibitiv.
    Mi-a placut mult si ceea ce ai scris despre zataar, este condimentul meu preferat pe care il prepar singura. Cred ca este mai bine sa fie facut in casa pentru ca astfel stii exact ce si cit pui in el. La magazin s-ar putea sa mai taie din ingrediente :((
    PS. sa incerci sa faci si labneh, (iaurt 7% grasime, scurs de zer). Merge cu zataar, menta si seminte de rodie. Amazing.

  3. Se mananca prea multa oaie pentru gustul meu in bucataria asta mijlociu-orientala. Plus dulciurile cu exces de miere, nu am inteles niciodata cum p poti sa mananci atat de dulce e caldurile alea. Probabil pentru a bea mai cu pofta un pahar de apa rece dupa.

    Humusul insa e printre punctele pozitive ale acestei bucatarii, dupa mine.

  4. In sfarsit o reteta pe gustul meu! multam fain, sa traiesti bine :D

  5. Foarte misto reteta, de-acord 100% cu Yolamda, bucataria ME este extraordinara.
    O intrebare: cand gasesti miel bun (cand se intampla), unde il gasesti? Eu am tot incercat, dar lumea cand intreb de miel, se uita la mine ca la felul 14, ceva de genul „ce vrei miel, mai sunt 3 luni pana la Paste”…

    1. Adi Hădean Author says:

      când-cum. de obicei la auchan.

    2. mersi, stiam ca Auchan aduce, cei de la Indigo de-acolo il iau, dar intelesesem ca il aduc doar pentru ei, si nu il pun pe stand.

    3. uca raluca says:

      Recomand o macelarie cu specific arabesc/turcesc pe Soseaua Iancului. Pe partea cu posta, dupa ea, spre Delfinului. Veti fi foarte multumiti de atitudinea si serviciile lor. Si de produse, in afara de carnuri si tocaturi specifice, au si multe alte produse de la ei de acasa. Sa aveti pofta!

  6. Găsim hummus în meniul zilnic de la Camino?

    1. Adi Hădean Author says:

      da

  7. Draga Adi, vreau doar sa-ti spun ca reteta ta de frigarui e preferata multor prieteni arabi! Esti nemaipomenit :)

  8. aveti cumva idee unde pot gasi un magazin cu specific arabesc in Cluj¿ptr a achizitiona tot ce este necesar pt hummus….va multu .mesc si totul arata delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close