Am primit un borcan cu sos de mentă (puțin probabil să-l găsiți în magazine dar puteți face ceva asemănător, e cam ca un pesto) pe care l-am desfăcut cu ocazia unui grătar din carne de oaie, acum câteva zile. Povestea-i scurtă, nu are rost să o lungesc degeaba:
Am lăsat carnea să se marineze cu busuioc, arpagic, pătrunjuel și ulei. O oră, mai mult timp n-am avut.
Am pus apoi carnea pe grătarul bine încins.
După trei minute am întors carnea pe partea cealaltă și am pus lângă ea câteva roșii cherry.
Am uns o farfurie cu sos de mentă. Am pregătit și o salată, în sensul că am presărat peste ea sare și piper și am picurat câțiva stropi de ulei.
Am luat carnea de pe grătar (a stat acolo șase minute, cu totul).
A cam ieșit.
Salata a fost completată cu roșiile fripte.
O să mai fac, tot e sezon.
Surpriza cea mai mare a venit după două zile. Îmi rămăsese o bucată de cotlet pe o farfurie. Am pus-o în frigider și am mâncat-o încălzită ușor, pe o felie de pâine, două zile după faza asta cu grătarul. Era tot fragedă și parcă mai aromată. Am ținut minte asta. Să fiți sănătoși.
Salut Adi,
Aveam ieri o polemica cu cineva relativ la timpul de frigere al diferitelor carnuri. De curiozitate, ne poti arata si o sectiune printr-o bucata de carne? Sunt curios cam cum este patrunsa carnea dupa 6 minute. Sunt sigur ca multi oameni nu au incredere in timpul asta scurt de tratament termic (stiu ca se poate si mult mai scurt, eu consider 6 minute ultra suficiente).
Multumim.
La rețeta asta nu am. 6 minute e destul:).
N-am mai comentat demult retetele tale, pentru ca net-ul meu mi-a facut probleme.
De ce suntem neancrezatori ca timpul de 6 minute de gratarit carnea de oaie e insuficient; eu sunt tentata s-o intorc de mai multe ori ca sa ma asigur ca e facuta bine, mai ales ca ai mei prefera carnea ffff facuta, spre deosebire de mine, care o prefer mai in sange.
super! arata ca-n cipru! grecii din cipru, storc lamaie peste oaie cand e gata, si dau un praf de sare si piper. yasas elenika!
Adi, asta nu e un cotlet de oaie pe care isi permite tot romanul :( io stiu ce e , arata bine dar na…. macar zi cum e treba cu el
Dintr-a doua poza mi-am dat seama ce e
e cotlet de oaie de la auchan. cam 2 lei/bucată. cred că și-l poate permite cam oricine:).
Noi suntem topiti dupa carnea de oaie. Si menta e mai nou la mare moda prin bucataria mea. Cred ca a fost un deliciu.
Buna Adi,
Ma poti ajuta cu o sugestie de preparare pentru carnea de capra?
Urmeaza sa sacrificam una, cam batrana, si nu prea am curaj sa o prepar. Am auzit diverse povesti, ca sa o las o saptamana la marinat..
Ce parere ai?
Multumesc mult de tot,
Irina.
Cuptor, foc mic, ore multe:).