Limbă cu usturoi și pătrunjel

1K

Am văzut mulți oameni strâmbându-se când vine vorba despre mâncarea făcută din limbă, fie de porc, fie de vită. Practic, e în regulă, nu-i musai să ne încânte aceleași lucruri. Totuși, consider că o deschidere mai mare către lume și lucrurile din ea, ar putea să ne aducă în pragul unor experiențe cel puțin interesante. Cât despre experiența produsă de mâncarea e care v-o arăt azi, vă promit că-i mai mult decât interesantă, e de-a dreptul sublimă. Pentru a o obține trebuie să fierbeți limba ca aici și să o curățați de pieliță.

limba 2După ce o curățați, tăiați-o în felii nu mai groase de un centimetru. Frigeți-o repede pe o parte și pe alta, nu mai mult de două minute. Între timp puneți la prăjit o felie de pâine.

limba 3Tocați o roșie și amestecați-o cu ulei, sare și piper. Puneți o mână zdravănă de pătrunjel într-un bol și zdrobiți-l cu un blender după ce ați adăugat două-trei linguri de ulei și un cățel de usturoi. Ungeți pâinea cu sosul de pătrunjel și puneți limba peste ea.

limbaAsta-i tot. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Cand eram mai mic bunica mea imi facea mereu limba de vita sau porc prajita :) E o delicatesa..De ceva vreme tot caut prin oras, insa nu am gasit la carmangerii…

    1. La Auchan, Carrefour, macelarii- se gaseste cam peste tot

  2. Tocmai am facut-o. Mi-a iesit foarte buna, dar pt. ca mi-a ramas usturoi cu patrunjel si rosie am mai fript usor felii de vinete si zuchini care au inlocuit limba. DESI LIMBA NU E USOR DE INLOCUIT. Mie-mi place mai mult ca orice carne.

    1. Varianta a doua e pt. cei ce tin post.

    2. Mi-au ramas niste miresme in gura. Le savurez. Mmmmmmmmm. si totusi trebuie sa merg sa ma spal pe dinti.

  3. O fi buna limba de vita sau de porc, nu pun nici o clipa la indoiala acest lucru , dar cand citesc „o deschidere mai mare către lume și lucrurile din ea” si cand vad scris „zuchini” (il pot accepta ca si jargon dar scris corect) cu asta dati-mi voie sa nu fiu de acord. Numai bine

  4. cred ca am sa incerc si eu reteta asta , mersi!

  5. stefana Totorcea says:

    Maica-mea o face in sos mult, cu masline si feliute de lamaie. Se topeste in gura. Mi se pare cea mai buna carne!

  6. Cei care se stramba nu stiu despre ce e vorba.
    Preparata cu sos vanatoresc si masline, e de asemenea fffff. buna !!!!!!
    Multi mananca toba, dar nu stiu ca aceasta contine limba, ei ce sa mai spunem ….

  7. Casandra Marele says:

    Socrii mei afuma mereu limba de porc inainte de Craciun si la masa de Craciun ne delecteaza cu feliute de limba fiarta si sos de hrean facut in casa. O nebunie de mancare nu alta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close