Salată de primăvară cu somon

461

Odată cu venirea primăverii s-au umplut piețele și magazinele cu verdețuri și legume care mai de care mai colorate. Și cum se cere o vitaminizare serioasă dupa lunile lungi de iarnă, rețeta de astăzi este una în ton cu vremea de afară – o salată colorată cu tot ce găsești mai bun acum – rucola sau spanac tânăr, ceapă verde, pătrunjel, avocado, roșii și, surprinzător, căpșune. Somonul poșat în vin alb e opțional. Pentru cei care țin post sau nu tolereaza peștele, poate fi înlocuit cu brânză sau felii de migdale ori miez de nucă.

salata primavaratica4

Pentru somonul poșat (2 porții) aveți nevoie de 2 fileuri de somon, o cană de vin alb (demi-sec am folosit eu, merge și sec), o cană de apă, un fir de ceapă verde, câteva fire de pătrunjel, 2 felii de lămâie, sare și piper după gust.
Asezonați peștele cu sare și piper. Combinați apa, vinul, ceapa verde, lămâia și pătrunjelul, precum și un praf de sare într-o tigaie/vas cu capac. Dați amestecul în clocot apoi așezați fileurile de pește în vas. Nu e nevoie ca lichidul să le acopere complet, pe jumătate e suficient. Acoperiți vasul cu capac și fierbeți la foc mic pentru 5-6 minute. Peștele e gata când devine opac, nu-l fierbeți mai mult de atât.

Pentru salată aveți nevoie de: rucola, spanac sau salată verde, un avocado, un castravete, o mână bună de ridichi, câteva fire de ceapă verde și pătrunjel, o mână bună de roșii cherry, o mână bună de capșune proaspete, zeama și coaja de la o lămâie, zeama de la o portocală, 2 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust.

salata primavaratica5

Tăiați legumele felii sau bucăți mai mari, după preferință, apoi combinați-le pe toate într-un bol.
Pentru dressing, amestecați zeama și coaja de lămâie, zeama de portocală, uleiul de măsline, sarea și piperul într-un borcan. Acoperiți cu un capac și agitați bine până obțineți un dressing cremos, bine omogenizat. Nu turnați dressingul peste salată decât în momentul servirii.

salata primavaratica 3

Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Simplu si cu siguranta gustos :)
    Iar pozele sunt, ca de obicei de nota zece. Felicitari, Olguta! :)

    1. Multumesc, Claudia!

  2. Cîta culoare! Bun, bun!

  3. Arata bine si e si usor de preparat cu toate ca nu prea ma omor cu mancatul de peste :)

  4. Silvia Oprea says:

    Din prima am știut că aceasta e următoarea rețetă cu pește. De la feliliile de căpșune din foto, apoi treptat poșatul în vin și vinegreta cu portocale mi-au descoperit că e un mix pe gustul meu, mai spre dulce.
    Frumos.

    1. Multumesc. Putin spre dulce, dar totul se combina atat de bine in final. E o combinatie de incercat, indiferent de gusturi.

  5. Recunosc ca nu sunt o mare fana a consumului de peste, dar ma tenteaza modul cum ai pregatit somonul.

    1. A fost pentru prima data cand am gatit somon de orice fel, dar mi-a placut foarte mult gustul final, delicatetea pestelui si modul de gatit care a fost simplu si rapid.

  6. Unc bianca says:

    Suna delicios. Spune-mi te rog,am si alta varianta daca nu vreau sa folosesc vinul? Cu ce as putea sa il înlocuiesc? Multumesc mult!

  7. O reteta interesanta, am inceput sa descopar avantajele salatelor mixte cu carne de peste. O voi testa deoarece mi-a starnit interesul. In urmatoarele zile am planificat o vacanta in judetul Prahova, poate descopar acolo un restaurant cu preparate din peste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close