Salutare,
Bine ne-am regăsit în noul an! Sper că sunteţi cu toţii bine şi că v-aţi petrecut sărbătorile aşa cum v-aţi dorit!
O să profit de hainele groase ale iernii şi pentru băutura de astăzi o să vă invit la o bulgăreală. Nu cu zăpadă, aşa cum se obişnuieşte mai peste tot, ci cu cafea, una dintre cele mai iubite băuturi de pe planetă.
Dintre toate băuturile pe care vi le-am ilustrat de-a lungul anului acesta de când sunt în echipa adihadean.ro, această reţetă cred că este cel mai simplu de realizat. Pe cât de uşor de construit, pe atât de complexă în arome, iar acesta este unul din lucrurile ce o face atât de atrăgătoare.
Black Beauty
Pahar: cană, prerăcită
Decor: cireaşă macerată în amaretto*
Metodă: build (se construieşte direct)
Ingrediente:
30 ml lichior de ceai şi condimente
30 ml bitter din plante
30 ml crème de cassis
1 bulgăre de cafea**
–––––––––––––––––––––––––––
* Amaretto este un lichior Italian din sâmburi de migdale şi este unul dintre cele mai des folosite ingrediente în timpul sezonului rece. În timpul verii, când cireşele sunt în pârg şi la preţul cel mai bun, le cumpăr, le spăl şi le las în borcan împreună cu amaretto. Până vine iarna, ele se macerează încet şi capătă un gust excepţional.
* Pentru a face bulgărele de cafea, preparaţi o cafea în casă, puţin mai consistentă şi după ce s-a răcit, strecuraţi-o într-o formă de silicon rotundă.
Băgaţi forma la congelator şi lăsaţi-o acolo minim 12 ore.
Mod de preparare:
Se adaugă toate ingredientele într-un ceainic de ceai, bulgărele de cafea şi se amestecă puţin după care se poate servi.
Hint: Se poate servi şi ca băutură caldă, tot ce trebuie să faceţi este să puneţi nişte apă fierbinte peste tot mixul şi să amestecaţi bine până se dezintegrează bulgărele de cafea. Dacă optaţi pentru varianta aceasta, atunci cana de servire va trebui preîncălzită cu apă fierbinte, pentru a menţine temperatura caldă mai mult timp.
Spor la (de)gustat,
Text: Mihai Fetcu
Foto: Aura Petrașcu
Interesantă reteta. Trebuie încercată.
As vrea să stiu cum se păstrează acel borcan cu cirese în amaretto, în cămară sau in frigider la rece?
Mulțumesc pentru răspuns.
Bună Dana! Mulţumesc pentru mesaj. Le poţi ţine ori la temperatura camerei, ori la frigider. Depinde acum de preferinţe. Eu personal le ţin la frigider pentru că nu aş vrea să pun o cireaşă “caldă” într-o băutură rece şi invers. Spor la treabă!
Cred ca rezultatul final este gustos, dar pana fac rost de ingrediente si o „construiesc”, zau ca-mi trece pofta.
Bună Emese! Mulţumesc pentru comentariu! Băuturile le poţi găsi la un magazin specializat de băuturi sau unele supermarket-uri mai mari. Dacă ai nevoie de indicaţii, poţi să îmi dai un e-mail şi în funcţie de oraşul în care locuieşti, te pot ajuta să intri în posesia lor mai repede. Cât despre bulgărele de cafea, poţi pregăti mai multe deodată şi de câte ori ai chef de ceva bun, scoţi din congelator şi eşti gata! Succes!
Mihai,m-ai lovit in moalele capului(cum se zice) ador toate ingredientele,deabia astept vara pt cirese,dar de unde se procura formele de silicon?
Bună Vio!
Scuze că răspund atât de târziu, acum am văzut că ai lăsat mesaj! Mulţumesc şi mă bucur că îţi place! Formele le poţi găsi în magazinele specializate cu articole pentru bar. Dacă nu te descurci, lasă-mi adresa ta de e-mail aici şi te voi contacta! Spor!
Cred ca daca beau o cafea din asta nu mai sunt buna de nimic toata ziua! Daca nu esti invatat cu alcolul nu cred ca se recomanda asa ceva. Te ia de cap la propriu! :)