O adunătură de carne și de legume într-o lipie, la prima vedere. Cel puțin, așa le vedeam eu, până să încep să gătesc tacos. Adunătura asta nu este deloc întâmplătoare, iar gustul poate fi uimitor, dacă știi să le potrivești. Am mai tras nițel de vară și am ales să adaug salsa de pepene galben în lipiile mele de astăzi.
Ingrediente salsa:
- 2 felii de pepene galben
- jumătate de ardei galben
- o roșie
- 4 linguri de porumb
- o ceapă roșie mică
- castravete
- lime
- zahăr brun
Mod de preparare
Pentru a prepara salsa, am amestecat pepenele cu castravetele, ardeiul și roșia, toate tăiate cubulețe mici. Am adăugat apoi porumbul, ceapa roșie tăiată mărunt și am aromat cu suc de lime amestecat cu puțin zahăr brun.
Ingrediente tacos
- file de pește (eu am găsit file de ton)
- chili
- chimion
- usturoi pudră
- sare și piper
- lipie (de porumb dacă găsiți/preferați)
- salată
- pătrunjel
- fulgi de chili
Am condimentat peștete cu chili, chimion, usturoi, sare, piper și puțin ulei de măsline și apoi l-am prăjit. Se poate face pe grătar sau se poate coace la foc mic, la tigaie, așezat pe o bucată de hârtie de copt (aceasta e o variantă mai sănătoasă, fără ulei deloc). Se întoarce fileul de pește să se gătească pe abele părți, iar după ce e gata, se rupe în bucățele mici și se începe asamblarea tacos-ului.
Varianta tradițională mexicană e cu lipie de porumb, dar eu am folosit lipii normale și am tăiat cercuri mai mici din fiecare lipie. Puteți folosi o cană sau un pahar să vă ajutați pentru a tăia formele rotunde. Apoi am întors o tavă de brioșe cu partea de jos în sus, am îndoit cercurile de lipie și le-am așezat printre formele de brioșe. Am dat tava la cuptor, la 160°C , pentru 3-5 minute, cât să se întărească lipiile și să își păstreze forma. Apoi am umplut fiecare lipie cu puțină salată, urmată de salsa, apoi peștele bucățele și la final am presărat pătrunjel proaspăt și fulgi de chili. Ceva deosebit, ușor, fresh și plin de arome! Să aveți poftă!
Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!