Îmi place spanacul. Nu, nu Popeye e responsabil pentru asta, în copilărie nu-mi plăcea defel. La fel ca în cazul altor alimente (răcituri/aituri, spuma de pe lapte), am învățat să-mi placă mai târziu. Îmi place și gătit dar și crud. Da, crud.Doar așa spanacul își păstrează toate calitățile, toate vitaminele intacte. Sigur că dacă-l tratezi termic puțin, adică dacă nu-l fierbi minute în șir, spanacul nu-i distrus iremediabil (o să vă arăt chiar mâine cum puteți face asta) dar crud e perfect. Iată ce am făcut eu cu o mână de frunze de spanac:
Mai întâi am sălat frunzele de spanac în multă apă.
Am scos din frigider o bucată de șuncă preparată de tata.
Pe lângă astea, o bucată de urdă și niște ulei de măsline extravirgin.
Am tăiat brânza în bucășele și șunca în fâșii subțiri.
Am pust frunzele de spanac, șunca și brânza într-un bol și am condimantat cu piper proaspăt măcinat.
Am stropit cu ulei de măsline și am amestecat.
Dacă vreți, puteți să adăugați oțet sau zeamă de lămâie dar nu-i obligatoriu.
Să fiți sănătoși.
se vede ca vine vara si apar verdeturile. de acum incolo ne asteptam la mai multe salate si cruditati.
spor&umor!
ahhh, trebuie sa aman pe maine spanacul pe care vroiam sa il fac garnitura langa friptura de miel ramasa de la pasti. azi l-as fi facut asa cum ma pricep eu(nu-mi place sa-l toc, fac toata bucataria in picatele), dar astept sa vad cum il faci :)
Oau ce bine arată!! Asta ar fi trebuit să am la micul dejun:) Ce zici merge şi cu caş afumat?
this looks great, dar sincer, eu am o mica retinere fata de spanacul crud deoarece, nu stiu din ce motive, invariabil imi sterpezeste dintii…
Esti un artist la facut poze ca mi-ai lasat gura apa si nici nu stiu gustul!
Anul asta am mancat pentru prima data salata de spanac. Nu-mi vine sa cred ca am pierdut atatia ani. Bun, bun!
Chiar o salata de spanac cu stevie am mancat la pranz.Cu niste cas de capra,si niste oua de prepelita.
Nu pot manca spanacul decat sub forma de salata; fiert..yak! aseara am facut salata din spanac si leurda; ghici, am cules-o cu miinile mele dintr-o padurice, tanara si delicioasa; eh, azi am sa incerc salata ta, ca mai am din fiecare plantuta; da, voi pune si leurda, n-are ce sa strice, nu-i asa?
@sys- si eu am cules luni dintr-o padure urzici. Adica eu doar am tinut punga, mama le-a cules. :D
No, mă bucur că nu-s singurul mâncător de spanac din cartier:-) (Florin, așa pățesc și eu cu Pepsi, te înțeleg) :))
pai atunci nu-l mai bea sec, ci cu niste whisky in el :))
Buna Adi. Ar fi prea mult daca te-as ruga sa explici intr-o postare viitoare cum face tatal tau sunca? O sa ma mut si eu anul asta la curte si as vrea sa incerc si eu, vreau sa evit mezelurile din comert. De fapt asta este unul dintre motivele pentru care te citesc si am incercat multe retete de aici, ca incerci sa pastrezi retele cat mai naturale. Lucru pentru care iti multumesc.
Ioana, se face:-)
Adi, multumesc foarte mult.
Eram de aseara setata pe spanac. pe salata de spanac ca sa fiu precisa. azi am avut f mult de lucru si am uitat sa cumpar ce imi mai trebuia pe langa spanac. deci am adaptat reteta. a mea a avut spanac, branza framantata, lachs (somon crud afumat), ardei gras rosu (cam un sfert ca atata mai aveam prin frigider), ardei iute rosu si verde (cate un pic din fiecare), putina sare, piper proaspat macinat si un pic de zeama de lamaie. a fost delicioasa. sunt insa sigura ca a fost prea light pentru „jumatatea mea de sfera” si va trebui sa pregatesc si o cina :)
miam miam, chiar am pohtă de crud.
Ii super mancarea testatio si voi ca nu avezi nimic de pierdut.E super superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr .:P:P:P:P:P:*:*:*:*
Buna Adi,
Am vazut acum reteta ta cu sunca si spanac si pot sa-ti spun ca am salivat.Acest site ar trebui interzis gravidutelor, sincer : ))) De unde as putea cumpara acest tip de sunca, sau o sunca peparata asemanator cu reteta tatalui tau ( apropo de reteta, am cautat-o pe site poate gasesc cum se prepara, dar nu am gasit ). E vreun producator pe internet care comercializeaza astfel de produse ? Sincer, am lesinat de pofta. :)))
Sau … daca tu ai la ora actuala o bucata pe stoc, curieru ajunge in 24 de ore cu plata ramburs.
Stiu ca poate parea o cerere putin ciudata dar de cand am vazut postarea mi-e gandul numai la o gurita din acea sunculita.
Merci.
îmi pare rău, nu știu cum să te ajut.
Ok Adi, am inteles, adevarul e ca prima idee care mi-a trecut prin cap pe moment, asta a fost :)))
Insa d-na Ioana te-a rugat sa postezi reteta traditionala dupa care face tatal tau aceasta sunculita. As vrea link-ul unde ai scris despre aceasta reteta, pentru ca am si eu rude la tara si nu strica sa ne preparam ceva sanatos si asa de apetisant.
Merci