Mâncare rapidă (zece minute), gustoasă, ieftină și hrănitoare. Am folosit pentru ea următoarele:
Două mâini zdravene de frunze de spanac. Le-am spălat bine înainte, adună praf și lighioane pe care nu vreau să le mănânc.
200 de grame de fettucine uscate.
Ceapă verde, usturoi.
Două conserve de fasole albă. Folosesc adeseori fasole din conservă, e convenabil. Sunt atent însă la etichetă, dacă pe ea scrie că în cutie am și altceva în afară de apă, sare și fasole, aleg altă marcă.
Și cu asta, am mântuit bucata de provolone pe care mi-a adus-o Emil.
Am tocat ceapa și usturoiul și le-am pus într-o tigaie cu ulei (puțin), la încins.
Am pus repede spanacul și l-am amestecat cu usturoiul și ceapa. Nu l-am lăsat singur pe foc mai mult de un minut, am vrut doar să se înmoaie și să rămână cât mai viu, cât mai verde.
Am pus fasolea peste spanac (fără apa în care a stat).
Am adăugat pastele (fierte șase minute în apă cu sare) și am amestecat bine.
Am luat tigaia de pe foc (a stat acolo cel mult trei minute) și am ras brânza peste mâncare.
Am turnat peste paste trei linguri de ulei de măslie extravirgin și am amestecat.
Ne-a plăcut.
Încercați și voi?
Să fiți sănătoși.
e, uite asta da combinatie inedita! cred ca e delicioasa! incercam incercam!
Da, da, excelent, am să fac şi eu!
Bai frate , cum faci pozele astea ?
Prea artistic frate !
Multumesc pentru reteta!
Uaaaa, mi-au iesit excelente, merci de idee. Pentru ca nu aveam branza care se poate rade, le-am bagat 20 de min la cuptor la gata…Fain ;)
Frate, frate da frate ce faci frate!
lol adi, iar ne-am vorbit, si eu am fettuccine azi:))
Mă bucur că vă place rețeta de azi:-) (Ana, mințile mari se regăsesc la cratiță) .-)